Πρώτο clip από το "Sea of trees" του Γκας Βαν Σαντ

Published: 5 Feb 2014, 20:13
Συντάκτης:

Gus Van Sant, με τη ματιά του σταθερά ικανή να ξεχωρίζει άντρες ηθοποιούς ικανούς να σηκώσουν το βάρος εσωστρεφών αυτοκατασροφικών χαρακτήρων, αυτή τη φορά εμπιστεύεται το Matthew McConaughey στο καινούριο του "Sea of Trees".

Το project φαίνεται να υπόσχεται την παλιά αγαπημένη art-house ευωδία του σκηνοθέτη, αλλά η επιλογή του ηθοποιού (που θα συμμετάσχει και στο καινούριο φιλμ του Nolan) έχει πυροδοτήσει συζητήσεις. Αναρωτιέται κανείς για το αν η παρουσία του θα αναβαθμίσει το φιλμ ή θα μας φέρει στο να νοσταλγούμε το Finding Forester, με τη λογική του το μή χείρον βέλτιστον.

Σε κάθε περίπτωση, το στόρυ υπόσχεται εμβάθυνση στην αυτοκτονία με την γνωστή αισθητική του Gus Van Sant (αν και χωρίς τον Savvides) και τα σχετικά άρθρα στο ξένο τύπο ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια... Εν αναμονή.

 

Update 8/8/14: Η ταινία βασίζεται στο αληθινό φαινόμενο του δάσους Aokigahara της Ιαπωνίας, το οποίο είναι γνωστό και σαν το «Δάσος Των Αυτοκτονιών» και έχει μια ιστορική σύνδεση με δαίμονες της Ιαπωνικής μυθολογίας, ενώ κάθε χρόνο καταγράφονται εκεί 50 εώς 100 αυτοκτονίες.

«Η ιστορία ακολουθεί τον Arthur Brennan που κάνει πεζοπορία στο Aokigahara, γνωστό και σαν η Θάλασσα των Δέντρων, ένα μυστηριώδες και πυκνό δάσος που βρίσκεται στη βάση του Βουνού Fuji της Ιαπωνίας, εκεί όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν να διαλογιστούν τη ζωή και το θάνατο. Εχοντας επιλέξει το μέρος που θα αυτοκτονήσει, ο Arthur συναντά τον Takumi Nakamura, έναν Ιάπωνα που επίσης έχει χάσει το δρόμο του. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι συλλογισμού που θα ενισχύσει τη θέληση του Arthur να ζήσει και να αναζωπυρώσει τον έρωτα με την γυναίκα του». Το σενάριο υπογράφει ο Chris Sparling («Buried», «ATM»). Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται επίσης οι Ken Watanabe και Naomi Watts, ενώ στη μουσική σύνθεση ο καταξιωμένος Danny Elfman («The Nightmare Before Christmas», «Beetlejuice»).

Update 30/9/14: Ιδού και η πρώτη φωτό με Μάθιου ΜακΚόναχι και Κεν Ουατανάμπε στο δάσος...

Update 15/5/15: Και λίγες ώρες πριν την προβολή του φιλμ στο Φεστιβάλ των Καννών, δόθηκε στην δημοσιότητα και το πρώτο clip με τον Μάθιου ΜακΚόναχι να προσπαθεί να καθοδηγήσει τον Κεν Ουατανάμπε να προσανατολιστεί.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos