Λονδίνο 18: To The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου στο κεντρικό γκαλά

Published: 14 Aug 2018, 15:03
Συντάκτης:

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου πλησιάζει αργά αλλά σταθερά και ξεκινά να δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες ταινίες που θα προβληθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Μόλις ανακοινώθηκε πως το The Favourite, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, επιλέχθηκε για το κεντρικό γκαλά του φεστιβάλ, κάνοντας τη Βρετανική επίσημη πρεμιέρα του στις 18 Οκτωβρίου στο Cineworld στη Leicester Square, ακολουθώντας ταινίες, όπως The King’s Speech (2010), The Ides of March (2011), Crossfire Hurricane (2012), Philomena (2013), Foxcatcher (2014), Carol (2015), Lion (2016), Battle of the Sexes (2017). Ο Λάνθιμος, άλλωστε, αγαπά -αλλά και τον αγαπά- το BFI London Film Festival, του οποίου το κόκκινο χαλί περπάτησε και πέρυσι, με τον Θάνατο του Ιερού Ελαφιού να κάνει επίσης την βρετανική του πρεμιέρα στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Όπως έχουμε ήδη γράψει, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με πρωταγωνιστές τους Olivia Colman, Emma Stone και Rachel Weisz έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας και σιγά σιγά ξεκινάει το ταξίδι της και σε άλλες χώρες. Το πρώτο τρέιλερ έχει ήδη κυκλοφορήσει και μας χαρίζει μία απολαυστική περιπλάνηση στην Αγγλία του 18ου αιώνα, καθώς βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γαλλία. Μία ψυχικά διαταραγμένη βασίλισσα, βρίσκεται στο θρόνο, αλλά η στενή της φίλη Sarah (Rachel Weisz) είναι αυτή που ουσιαστικά διοικεί, φροντίζοντας ταιτόχρονα την υγεία της βασίλισσας Anne. Μία νέα και φιλόδοξη υπηρέτρια, η Abigail, έρχεται ξαφνικά στην αυλή και ξεκινάει να παίρνει σιγά σιγά τη θέση της Sarah, με φιλοδοξίες να ενταχθεί κι εκείνη στον κόσμο της αριστοκρατίας.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Tricia Tuttle δήλωσε: «Είναι μία μοχθηρά πανέξυπνη κινηματογράφηση από τον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος λειτουργεί με μία δεξιοτεχνική μαεστρία. Το The Favourite είναι μια απόλαυση, από την αρχή ως το τέλος, και ενισχύεται ακόμα περισσότερο από ένα τρίο ερμηνειών εξαιρετικής δυναμικής από τις Colman, Stone και Weisz, οι οποίες ξεδιπλώνουν και όλη την ευφυία και τον ρυθμό του σεναρίου. Η τέλεια επιλογή για το γκαλά μας». Πέραν των τριών όμως βασικών πρωταγωνιστριών, στο καστ βρίσκονται και ονόματα όπως οι Nicholas Hoult, Joe Alwyn, James Smith Jenny Rainsford αλλά και ο Mark Gatiss.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 62ου BFI London Film Festival θα ανακοινωθεί στις 30 Αυγούστου ενώ το φεστιβάλ θα λάβει χώρα από τις 10 ως τις 21 Οκτωβρίου 2018. Η επίσημη προβολή της ταινίας σε όλη τη Βρετανία και την Ιρλανδία έχει δρομολογηθεί για την Πρωτοχρονιά του 2019, ενώ για την Ελλάδα αναμένουμε ακόμα κάποια σχετική ανακοίνωση.

 

Πρώτη δημοσίευση: 14 Aug 2018, 15:03
Ενημέρωση: 14 Aug 2018, 15:03
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos