ΣΕΙΡΕΣ

"Les revenants" - Season 2 - Oui.

Published: 15 Oct 2015, 21:51
Συντάκτης:

Ατμοσφαιρικό θρίλερ εκ Γαλλίας που τιμήθηκε και με διεθνές βραβείο Emmy για καλύτερη δραματική σειρά το 2013. Μολονότι μεσολάβησαν κάποια χρονάκια για να παρακολουθήσουμε την 2η σεζόν αποζημιωθήκαμε από τα καινούρια επεισόδια. Mais oui!  Όπως και ο προηγούμενος κύκλος απαρτίζεται από 8 χορταστικά επεισόδια όπου τα περισσότερα τιτλοφορούνται με το όνομα κάποιου «επιστρέφοντα» .

Χρονικά τοποθετούμαστε 6 μήνες μετά (6 mois plus tard για να φρεσκάρουμε και τα γαλλικά μας) από την πλημμύρα όπου διεξάγεται έρευνα για τη λύση του ανεξιχνίαστου μυστηρίου. Στο επίκεντρο του πρώτου επεισοδίου βρίσκεται η εγκυμονούσα Adele που βασανίζεται από εφιάλτες για τον ερχομό του μωρού της ενώ στο δεύτερο μεταφερόμαστε κυρίως στην άλλη πλευρά της κοιλάδας όπου κατοικούν οι «revenants» υπό περιοριστικούς όρους. Oι αναστηθέντες πάλι προσπαθούν να εξηγήσουν …το ανεξήγητο στους νεοαφιχθέντες. Aπό τους αγαπημένους μας χαρακτήρες οι αδελφές Camille & Lena που δείχνουν αξιοθαύμαστο σθένος μπροστά στον μη οικειοθελή χωρισμό τους.

O δημιουργός Fabrice Gobert παραδίδει μία αψεγάδιαστη σειρά άνευ κλισέ που στηρίζεται αφενός στο αριστοτεχνικό χτίσιμο του σασπένς αφετέρου στην εξαιρετική σκιαγράφηση των χαρακτήρων. Από τον πρώτο κύκλο οι «revenants» προσπαθούν να ενσωματωθούν στην κοινότητα και ν’ αποδεχτούν οι ίδιοι τη νέα τους κατάσταση αψηφώντας τη λογική τους. Σαν ευρωπαϊκή παραγωγή δεν μπαίνει σε χολιγουντιανά καλούπια και πιθανότατα γι’ αυτό ξεχώρισε από την πλειάδα σειρών που προβάλλονται. Mέχρι και ο Stephen King δηλώνει φαν και είχε τουιτάρει «Watching THE RETURNED. Scary and sexy…That kid Victor's giving me nightmares».

Ειδική μνεία για το soundtrack της σειράς από τους Σκωτσέζους Mogwai όπου συνέθεσαν απόκοσμες μελωδίες που κλωθογυρίζουν στο μυαλό μας, από το κομμάτι των τίτλων έναρξης (Hungry Face) μέχρι το άρρωστα μελαγχολικό Portugal. Για το αν θα συνεχίσουμε να ζούμε τον γαλλικό τρόμο η απάντηση είναι certainement.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos