Η Γκρέτα Γκέρβιγκ πιάνει κάμερα

Published: 25 Jul 2017, 18:40
Συντάκτης:

Να τη, λοιπόν, η Greta Gerwig, που κάνει το ντεμπούτο της σκηνοθετικά και κρούει τη θύρα των Όσκαρ! Η ηθοποιός -και πλέον σκηνοθέτης- μαζί με ονόματα όπως οι Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Lucas Hedges και Tracy Letts τράβηξε το ενδιαφέρον της Α24 με την επερχόμενη ταινία της Lady Bird και με τη σειρά της, τράβηξε και το δικό μας ενδιαφέρον.

Η ιστορία μιλά για μία έφηβο (Saoirse Ronan) από το Σακραμέντο που ετοιμάζεται να πάει στο κολλέγιο στη Νέα Υόρκη. Χμ, αυτό δεν θυμίζει λιγάκι Frances Ha;, θα αναρωτηθούν οι κινηματογραφόφιλοι. Και πράγματι, όπως δήλωσε το 2013 η Gerwig, υπήρχε ένα ολόκληρο κομμάτι στην ταινία που διαδραματιζόταν στο Σακραμέντο, που όμως εν τέλει αφαίρεσαν.

«Είχα γράψει ένα μεγάλο κομμάτι που λάμβανε χώρα στο Σακραμέντο, περίπου 30 σελίδες, που συμβαίναν διάφορα και υπήρχαν και νέοι χαρακτήρες. Κάποια στιγμή όμως ο Noah (Noah Baumback, με τον οποίο έγραψαν από κοινού το σενάριο με τη Gerwig) μου λέει: ‘Νομίζω πως πρέπει να κόψουμε αυτό το κομμάτι, δεν νομίζω πως ταιριάζει’. Ταράχτηκα ιδιαίτερα γι’αυτή την παρατήρηση, αλλά εν τέλει είχε δίκιο. Απλά δεν ταίριαζε στην ιστορία, νομίζω. Και εκείνος είχε μεγαλύτερη πείρα στο να είναι ανάλγητος με τα γραψίματά του. Εγώ δεν είχα τόση ευκολία στο να κόψω με τη μία 30 σελίδες και να πω απλά πως δεν ταιριάζει. Αλλά ευτυχώς που το κόψαμε. Κατά μία έννοια, μου αρέσουν οι ταινίες που απλώνουν πολύ, όπου υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες και νέα πρόσωπα που εμφανίζονται από τη μέση και μετά και αφήνουν τον θεατή να λέει ‘Ώπα, ποιοι είναι τώρα όλοι αυτοί;’. Νομίζω πως κάποια στιγμή θα κάνω μία τέτοια ταινία και θα προσπαθήσω να χωρέσω αυτή μου την επιθυμία, αλλά ο Noah είχε δίκιο, όταν μου επισήμανε τότε πως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο».

Άραγε η Gerwig χρησιμοποίησε κάτι από αυτό το υλικό στην επερχόμενη ταινία της; Σίγουρα, εάν το έκανε, δεν θα μας ξαφνιάσει. Το Lady Bird αναμένεται να βγει στις αίθουσες το φθινόπωρο, αλλά είμαστε σχεδόν σίγουροι πως θα εμφανιστεί νωρίτερα και σε κάποιο φεστιβάλ. Ίδωμεν!

Update 6/9/17: Το τρέιλερ δείχνει τρομερά ενδιαφέορν και οι πρώτες κριτικές το φιλμ κάνουν λόγο για μα εξαιρετική και παθιασμένη ερμηνεία από την Σίρσε Ρόναν, η οποία δεν αποκλείεται να της προσφέρει την τρίτη οσκαρική υποψηφιότητάτ ης μετά τα "Αtonement" & "Brooklyn". Iσοδύναμα πειστική δείχνει και η έμπειρη Λόρι Μέτκαλφ (στον ρόλο της μητέρας), πάντως

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos