Το ερωτικό γράμμα του Αλεχάντρο Ιναρίτου για το "The shape of water"

Published: 16 Feb 2018, 04:06
Συντάκτης:

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο μπορεί να είναι φίλος του Αλεχάντρο Ινιάριτου, αλλά είναι επίσης και ένας συνάδελφος σκηνοθέτης που ο Ινιάριτου θαυμάζει και σέβεται πολύ. Φέτος δώθηκε στον Ινιάριτου η ευκαιρία να γράψει ένα κείμενο για τη νέα ταινία του Ντελ Τόρο, The Shape of Water (θυμηθείτε την κριτική μας εδώ), στο αφιέρωμα του Variety με τίτλο Directors on Directors. Ο Ινιάριτου, που έχει κερδίσει Όσκαρ για τα Birdman και The Revenant, ομολόγησε πως το The Shape of Water είναι μακράν η καλύτερη ταινία του Ντελ Τόρο, μια ταινία αξιοθαύμαστη.

Πιο συγκεκριμένα γράφει:

«Αρκετά χρόνια πριν, ο Γκιγιέρμο μου είχε πεί μια ιδέα που τριβέλιζε το μυαλό του για την επόμενη ταινία του. Η ιστορία θα αφηγούταν τον έρωτα μεταξύ ενός αμφίβιου πλάσματος και μιας κωφάλαλης γυναίκας. Μόνο ο Γκιγιέρμο θα μπορούσε να σκεφτεί μία τέτοια ιστορία αγάπης και μόνο ένας καλλιτέχνης σαν τον ίδιο θα μπορούσε να την εκτελέσει. Πέραν του ότι ενθουσιάστηκα με αυτήν την ιδέα του, ήμουν σίγουρος πως αυτή θα γινόταν η καλύτερη του ταινία. Υπάρχουν ταινίες που κάθε σκηνοθέτης μπορεί να γυρίσει, αλλά υπάρχουν και άλλες που μπορούν να υπάρξουν και να δημιουργηθούν μονάχα από έναν άνθρωπο στον κόσμο. Το The Shape of Water είναι μία ταινία που μόνο ο Γκιγιέρμο θα μπορούσε θα δημιουργήσει και είναι άλλωστε η πιο προσωπική από όλες τις υπόλοιπες ...

Το Shape of Water είναι ένα γράμμα αγάπης στην ίδια την αγάπη, και μια δήλωση αγάπης για το σινεμά. Ο Γκιγιέρμο κατάφερε και άλλαξε το παραμύθι του τέρατος, καθώς κανένα τέρας και καμία πριγκίπισσα δεν χρειάζεται να αλλάξει. Η αληθινή αλλαγή προέρχεται από μέσα μας, με το να αγαπάμε και να δεχόμαστε τους άλλους όπως είναι. Αυτή είναι μια ταινία που αγαπά άνευ όρων τους περιθωριακούς, τους διαφορετικούς που δεν έχουν καμία φωνή. Ο κακός την υπόθεσης μετενσαρκώνει τις επικίνδυνες ιδεολογίες της κοινωνίας που όλες επικεντρώνονται γύρω από την φοβία της διαφορετικότητας. Τυφλωμένος από τον φόβο και την άγνοια, αδυνατεί να δεί τους άλλους για αυτό που είναι και χάνει κάθε όριο και λογική λόγω της ιδέας που αυτός νομίζει ότι εκπροσωπούν ... Όπως και η λογοτεχνία του Χαρούκι Μουρακάμι, το The Shape of Water είναι και αυτό μια απολαυστική φαντασία και ένα θαύμα που υπάρχει στην ζωή μας.»

Ο Ινιάριτου φαίνεται να τιμά τον φίλο σκηνοθέτη Ντελ Τόρο με αυτό το κέιμενο που είναι σχεδόν μια επιστολή αγάπης στο The Shape of Water, αλλά και και μια επιστολή που εκφράζει το ευχαριστώ του στις ικανότητες και την δημιουργικότητά του Ντελ Τόρο. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos