ΣΕΙΡΕΣ

"Chilling adventures of Sabrina": ανατριχιαστικά διασκεδαστικό.

Published: 6 Nov 2018, 19:00
Συντάκτης:

Λίγο πριν το φετινό Halloween, το Netflix κυκλοφόρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα horror/supernatural σειρά, το “Chilling Adventures of Sabrina.” Να σας υπενθυμίσουμε πως η σειρά «πατά» γερά πάνω στο αρχικό κόμικ “Sabrina the Teenage Witch,” το οποίο εκδόθηκε από τον οίκο Archie Comics με τη μάγισσα να κάνει το ντεμπούτο της το 1962. Το 1996 το κόμικ μετατράπηκε σε live action σειρά με την Melissa Joan Hart να υποδύεται τον εμβληματικό ρόλο της Sabrina. Για τους φαν της σειράς “Riverdale” να σημειώσουμε πως οι χαρακτήρες του προέρχονται και αυτοί από το σύμπαν των Archie Comics, ακριβώς όπως και η Sabrina, οπότε δεν είναι διόλου απίθανο να εντοπίσετε στο “Chilling Adventures of Sabrina” στοιχεία και easter eggs για το “Riverdale.”

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Η έφηβη Sabrina Spellman (Kiernan Shipka) ζεί στην φανταστική πόλη Greendale μαζί με τις δύο θείες της, τη Hilda (Lucy Davis) και την Zelda Spellman (Miranda Otto), αλλά και μαζί με τον ξάδερφό της Ambrose (Chance Perdomo). Η Sabrina είναι μισή μάγισσα και μισή θνητή, αφού ο πατέρας της ήταν ένας ξακουστός μάγος που ερωτεύτηκε μία θνητή. Δυστυχώς, οι δυο τους πέθαναν σε ένα τραγικό ατύχημα όταν η Sabrina ήταν μικρή. Τα 16α γενέθλιά της πλησιάζουν και η Sabrina πρέπει να αποφασίσει αν θα λάβει μέρος στο Dark Baptism της (κάτι σαν sweet sixteen για όλους τους μάγους και τις μάγισσες). Από τη μία δεν θέλει να εγκαταλείψει τις φίλες της και το αγόρι της, αλλά από την άλλη αποζητά την δύναμη της μαγείας. Το πρόβλημα; Υπογράφοντας το Book of the Beast, η Sabrina θα πρέπει να απωλέσει την ανθρώπινη ταυτότητά της, αλλά και την ατομική της ελευθερία, αφού θα πρέπει να εκτελεί τις διαταγές του Dark Lord, a.k.a. του Σατανά! Άραγε η Sabrina θα μπορέσει να προστατέψει όλους όσους αγαπά;

Το CAS είναι μια πραγματικά εξαιρετική σειρά που δεν θα χορτάσετε να βλέπετε, καθώς όχι μόνο είναι ένα καλό adaptation από τα κόμικ, αλλά επίσης μας έρχεται από το στούντιο παραγωγής της Warner Bros, με showrunner τον Roberto Aguirre-Sacasa (έχει γράψει κόμικ για τη Marvel, ενώ στην τηλεόραση έχει εργαστεί ανάμεσα σε άλλα στα “Glee” και “Riverdale”). Καταπληκτικό είναι και το set design και η διεύθυνση φωτογραφίας, καθώς η αισθητική που αποπνέει κάθε επεισόδιο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες που έχουμε παρατηρήσει ποτέ σε σειρά ή ακόμα και σε ταινία. Σκηνοθετικά το CAS έχει αρκετό ενδιαφέρον, αν και ευχαριστηθήκαμε αφάνταστα όλα τα otherworldly πλάνα! Από τους σκηνοθέτες, τους visual effects artists, μέχρι και τους ανθρώπους του costume and wardrobe department, η σειρά αποδίδει τον δικό της φόρο τιμής στο γένος: έμμεσες και άμεσες αναφορές συμπεριλαμβάνουν τα “Night of the Living Dead”, “Rosemary’s Baby”, “Salem’s Lot”, “Pet Sematary”, Hellraiser”, “The Shining”, “The Exorcist” και πολλά άλλα. Σημαντικό είναι το γεγονός πως στα δύο με τρία πρώτα επεισόδια, η σειρά χτίζει αυτόν τον φανταστικό κόσμο, ο οποίος σταδιακά μας απορροφά και μας πορώνει. Μέσα σε δέκα επεισόδια, όλοι οι χαρακτήρες έχουν σημειώσει σημαντική συναισθηματική εξέλιξη, κάτι σπάνιο για τηλεοπτικό σόου. Θα ταυτιστείτε με κάποιους, ενώ θα διαφωνήσετε με άλλους, αλλά ακόμα και αν ο κόσμος της Sabrina μαστίζεται από υπερφυσικές δυνάμεις, υπάρχει πάντα κάτι φανερά ανθρώπινο στις επιλογές όλων, είτε αυτό απορρέει από αγάπη είτε από φθόνο.

Η Kiernan Shipka (“Mad Men”) που υποδύεται την Sabrina είναι εξαιρετική, αν και η Lucy Davis (“The Office," “Wonder Woman”) με την Miranda Otto (“Lord of the Rings”) που υποδύονται τις αδερφές Spellman είναι οι αδυναμίες μας (μαζί με τον γάτο Salem φυσικά).

Σίγουρα το “Chilling Adventures of Sabrina” αξίζει τον χρόνο σας. Προς το παρόν αναμένουμε για νέα της δεύτερης σεζόν, που σύμφωνα με συνέντευξη της Kiernan, «οι αποφάσεις που πήρε η Sabrina στην πρώτη σεζόν τροφοδοτούν την εξέλιξή της στο δεύτερο κύκλο, στον οποίο η Sabrina θα είναι φανερά διαφορετική απ’ότι στον προηγούμενο. Ετοιμαστείτε για αυτήν την αλλαγή αλλά και την προσθήκη νέων χαρακτήρων…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos