ΣΕΙΡΕΣ

Αυτή είναι η πλέον ακατάλληλη βρετανική σειρά στην ιστορία

Published: 14 Mar 2016, 21:54
Συντάκτης:

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία μια νέα σειρά που πρόκειται να προβάλλει το BBC, η οποία αναφέρεται στη ζωή του Λουδοβίκου ΙΔ΄, γνωστό και ως «βασιλιά Ήλιο», ο οποίος ήταν βασιλιάς της Γαλλίας και της Ναβάρρας από το 1643 έως τον θάνατό του το 1715.

Η σειρά με τίτλο «Βερσαλλίες» είναι γαλλικής παραγωγής και κόστισε περίπου 20 εκατ. λίρες, ένα εξωφρενικό ποσό που όπως όμως ειρωνικά σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δεν χρησιμοποιήθηκαν σε καμία περίπτωση για να… ντύσουν τους ηθοποιούς.

Το πρώτο επεισόδιο που πρόκειται να προβληθεί σύντομα έχει ήδη χαρακτηριστεί ακατάλληλο και σύμφωνα με την Daily Mail, το πρώτο επεισόδιο περιλαμβάνει πολλές σκηνές με σεξ, όργια και βία, γκέι σεξ, έναν πρίγκιπα crossdresser, στοματικό έρωτα και μια βασίλισσα που συνευρίσκεται με νάνους! Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν, η σειρά θα είναι η πιο τολμηρή που έχει προβληθεί ποτέ στην βρετανική τηλεόραση.

Η σειρά έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις ακόμα βουλευτών και υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι δηλώνουν έξαλλοι με τις γυμνές σκηνές και το πολύ παραστατικό σεξ, χαρακτηρίζοντάς την «πορνό ντυμένο με γραβάτες και καλσόν».

Φυσικά, τη δυσαρέσκειά της έχει εκφράσει και η Γαλλία, όπου οι κριτικοί υποστηρίζουν ότι η σειρά υπεραπλουστεύει την ιστορία ενός από τους εμβληματικότερους μονάρχες της χώρας, ενώ δεν βλέπουν με καλό μάτι και το γεγονός πως η σειρά γυρίστηκε στα αγγλικά, που σημαίνει πως οι Γάλλοι τηλεθεατές θα αναγκαστούν να τη δουν με υπότιτλους.   

Στην Βρετανία από την άλλη έχουν εστιάσει περισσότερο στις πολύ προκλητικές σκηνές σεξ αλλά και στη βία, καθώς γίνεται αναπαράσταση πολύ σκληρών βασανιστηρίων από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, όπου ο βασιλιάς ξυλοκοπά μέχρι θανάτου έναν άνδρα με ένα σφυρί. Σε μετέπειτα επεισόδιο υπάρχει άλλη σκηνή που δείχνουν να κόβεται το χέρι ενός ανθρώπου στον καρπό. Εκπρόσωπος των συντηρητικών εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την επιλογή ενός τέτοιου προγράμματος από το BBC και υποστηρίζει πως τέτοιο πρόγραμμα δεν είναι κατάλληλο και δεν προσφέρει τίποτα στο βρετανικό κοινό.

Αντιρρήσεις εκφράζουν όμως και φορείς Family Education Trust που επίσης αναφέρουν πως η δημόσια τηλεόραση πρέπει να απορρίπτει τέτοια προγράμματα. Για των ώρα πάντως, το BBC δεν φαίνεται να ακυρώνει την προβολή της σειράς.  

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos