Το υψηλό επίπεδο της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής

Published: 29 Sep 2020, 18:08

H ελληνική κινηματογραφική παραγωγή έχει εξελιχθεί σε υψηλού επιπέδου και αποδοτικό κομμάτι κινηματογραφικής και τηλεοπτικής δημιουργίας, με άφθονα παραδείγματα τα τελευταία χρόνια και άλλη μια διεθνής αναγνώριση ήρθε να προστεθεί σήμερα. 

Στη σύναψη πολυετούς συμφωνίας συνεργασίας για την ανάπτυξη και παραγωγή αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών προχώρησε η Wishmore, εταιρεία παραγωγής ελληνικών και διεθνών κινηματογραφικών ταινιών του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, με την αμερικανική FilmNation Entertainment, παραγωγό της βραβευμένης με Emmy σειράς του HBO I Know This Much is True με τον Mark Ruffalo.

Τα δύο μέρη συνεργάζονται ήδη επιτυχώς εδώ και πέντε χρόνια στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, μεταξύ των οποίων οι The Founder με τον Michael Keaton και The Personal History of David Copperfield του Armando Iannucci με τους Dev Patel και Hugh Laurie.

Με αυτήν την συμφωνία η Wishmore εισέρχεται δυναμικά στο χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών και του streaming, ο οποίος γνωρίζει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Οι εταιρίες θα χρηματοδοτήσουν από κοινού την ανάπτυξη και παραγωγή σειρών υψηλών προδιαγραφών, ενώ η FilmNation θα αναλάβει τις πωλήσεις. Η πρώτη σειρά που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια της συμφωνίας βασίζεται στο διήγημα επιστημονικής φαντασίας The Hidden Girl του Ken Liu.

Απώτερος σκοπός της Wishmore είναι να τεθούν οι βάσεις για την παραγωγή σειρών με έντονο ελληνικό στοιχείο που θα ψυχαγωγήσουν και θα εμπνεύσουν εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο. Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει και θα αξιοποιήσει το σημαντικό δυναμικό που έχει η χώρα μας στον τομέα του πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η Wishmore ήδη αναπτύσσει τρεις τηλεοπτικές σειρές βασισμένες σε πρωτότυπα σενάρια Ελλήνων δημιουργών.

Σχετικά με την Wishmore και τη Faliro House Productions

Η Wishmore είναι η αδελφή εταιρεία της Faliro House του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου και δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στον χώρο της παραγωγής διεθνών τηλεοπτικών σειρών. Η Faliro House έχει συμμετάσχει ως παραγωγός ή συμπαραγωγός σε ταινίες μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών μεταξύ των οποίων το υποψήφιο για Όσκαρ The Lobster του Γιώργου Λάνθιμου, το Chevalier της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, Το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη, αλλά και το υποψήφιο για Όσκαρ Before Midnight του Richard Linklater, το The Founder με τον Michael Keaton, το Only Lovers Left Alive του Jim Jarmusch και το Take Shelter του Jeff Nichols με την Jessica Chastain και τον Michael Shannon.

Τα τελευταία χρόνια η Faliro House δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τομέα των production services, στηρίζοντας μεγάλες παραγωγές που πραγματοποιούν γυρίσματα στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων την ταινία δράσης Born to be Murdered με τον John David Washington, την τηλεοπτική σειρά κατασκοπείας του BBC The Little Drummer Girl, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του John Le Carré, καθώς και την αμερικάνικη  τηλεοπτική σειρά Treadstone, βασισμένη στις ταινίες του Jason Bourne.

Σχετικά με τη FilmNation Entertainment

Η FilmNation Entertainment είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες παραγωγής και διανομής ταινιών παγκοσμίως. Ανάμεσα στις ταινίες της συγκαταλέγονται oι οσκαρικές επιτυχίες Arrival του Denis Villeneuve με την Amy Adams, The King’s Speech με τον Colin Firth, The Imitation Game με τον Benedict Cumberbatch και το Dolor y Gloria του Pedro Almodovar με τους Antonio Banderas και Penelope Cruz.

Πρώτη δημοσίευση: 29 Sep 2020, 18:08
Ενημέρωση: 29 Sep 2020, 18:08

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos