To υποψήφιο για 3 Όσκαρ «Flee», για μια προβολή στον Μικρόκοσμο

Published: 30 Mar 2022, 13:04
Συντάκτης:

Το «Flee» του Γιόνας Πόερ Ράσμουσεν έμεινε στην ιστορία ως η μοναδική ταινία στην ιστορία των Οσκαρ που προτάθηκε την ίδια χρονιά για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ, Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

<a href="/en/nea/vraveia-lux-eyropaikoy-koinovoylioy-2024-nikitis-teachers-lounge/69758">Βραβεία Lux Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024: Νικητής το "Τeacher's lounge"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒραβεία Lux Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024: Νικητής το "Τeacher's lounge"

Είχαν προηγηθεί τα βραβεία στο Sundance και η ανάδειξη σε κορυφαίο ντοκιμαντέρ και animation της χρονιάς από την Eυρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και πλέον διεκδικεί και το LUX Audience Αward της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο της LUX Audience Week, το «Flee» θα προβληθεί δωρεάν την Παρασκευή 1η Απριλίου σε μια και μόνο προβολή στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το LUX Audience Award, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Creative Europe-MEDIA programme σε συνεργασία με τους Europa Cinemas. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει live-streamed Q&A με το κινηματογραφικό συνεργείο της ταινίας στο Βέλγιο. | Κρατήσεις θέσεων στο μέιλ margarita@mikrokosmoscinema.gr

Το «Flee» είναι η αληθινή ιστορία φυγής του Amin Nawabi (το όνομα δεν είναι αληθινό, η ιστορία όμως είναι) από το Αφγανιστάν σε μικρή ηλικία, για ένα ομηρικό ταξίδι προς την ελευθερία. Ο Amin τώρα είναι 36 ετών, κάτοικος της Δανίας, ακαδημαϊκός κι έτοιμος να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφο του…

Έρχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά μετά από χρόνια με το γεμάτο πόνο παρελθόν του και εκμυστηρεύτεται την ιστορία του. Μια ιστορία που έχει ομοιότητες με πολλών προσφύγων που κατάφεραν να αποκτήσουν μια καινούργια ζωή, αλλά που κουβαλούν πάντα μαζί τους το τραύμα.

Το «Flee» θα βγει στις αίθουσες σε διανομή της StraDA Films.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos