ΣΕΙΡΕΣ

"Wheel of time" season 1: Μαγεία, βία, αίμα, σεξ

Published: 24 Nov 2021, 17:41
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο τροχός του χρόνου γυρίζει και έρχεται η στιγμή που θα εκπληρωθεί η αρχαία προφητεία του Αναγεννημένου Δράκοντα, του εκλεκτού για τον οποίο θα παλέψουν οι δυνάμεις του καλού και του κακού.

<a href="/en/home-cinema-streaming/you-are-so-not-invited-my-bat-mitzvah/68739">You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah</a>ΣΧΕΤΙΚΑYou Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Η Μορέιν (Ρόζαμουντ Πάικ), μέλος της μυστηριώδους γυναικείας αδελφότητας των Άες Σεντάι, φτάνει σε ένα μικρό χωριό όπου ζουν τρεις νέοι άντρες και μία γυναίκα: ένας από τους τέσσερις μπορεί να είναι ο Αναγεννημένος Δράκος.

Από εκεί, ξεκινά ένα επικό ταξίδι που θα φέρει την Μορέιν και τους τέσσερίς τους αντιμέτωπους με θανάσιμους κινδύνους.

Άποψη: Οι streaming πλατφόρμες φαίνεται ότι έχουν μπει για τα καλά σε μια μάχη για το ποια θα δημιουργήσει το νέο φαινόμενο που θα διαδεχθεί το “Game of Thrones” σε όρους μαζικής απήχησης. Γι’ αυτό, έχουν καταπιαστεί με τηλεοπτικές μεταφορές αγαπημένων σειρών βιβλίων sci-fi και fantasy, ενώ φυσικά τα prequels υπερεπιτυχημένων ταινών και σειρών έρχονται για να μεταφέρουν πάλι τους fans σε φανταστικούς τόπους, σκάβοντας πιο βαθιά τον μύθο.

Το Amazon αποφάσισε να διεκδικήσει τη μερίδα του λέοντος, έτσι αυτή τη στιγμή οι συνδρομητές του μπορούν να απολαύσουν τα 3 πρώτα επεισόδια του “Wheel of Time”, της πανάκριβης μεταφοράς της ομώνυμης σειράς βιβλίων φαντασίας του Ρόμπερτ Τζόρνταν, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 αναμένεται να μας ταξιδέψει πάλι στη Μέση Γη με το πολυαναμενόμενο prequel του “Lord of the Rings”.

Είναι το “Wheel of Time” ικανό να δημιουργήσει ορδές φανατικών τηλεθεατών ή θα αποτελέσει απλά ένα ευχάριστο, αλλά αδιάφορο εν τέλει ορεκτικό για το κυρίως πιάτο στο μενού του Amazon; Με βάση τα τρία πρώτα επεισόδια, η σειρά διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μιας σειράς αυτού του είδους: μαγεία, ορδές τερατόμορφων πλασμάτων, φωτογενείς πρωταγωνιστές, βία, αίμα και σεξ.

Ως εδώ όλα καλά, το πρόβλημα όμως είναι ότι ο πιλότος της σειράς μας μπάζει τόσο απότομα στον κόσμο που οραματίστηκε ο Τζόρνταν που μπορεί να αναρωτηθείτε στιγμιαία αν έχετε βάλει κατά λάθος να παίζει το δεύτερο ή το τρίτο επεισόδιο. Προλαβαίνουμε έτσι να γνωρίσουμε ελάχιστα τους πρωταγωνιστές της ιστορίας πριν πέσει πάνω τους η σκιά του πεπρωμένου τους. Στη συνέχεια, ο ρυθμός της αφήγησης φαίνεται να ισορροπεί καλύτερα ανάμεσα στις σκηνές δράσης και την ανάπτυξη των χαρακτήρων.

Το ότι έχει πέσει χρήμα στην παραγωγή —φημολογείται ότι κάθε επεισόδιο κόστισε γύρω στα 10 εκατομμύρια δολάρια—  είναι εμφανές σε ορισμένα σημεία, όπως στη δημιουργία του στρατού των Trollocs, τα οποία είναι μια διασταύρωση μινώταυρου και orc, αλλά στην απεικόνιση πιο abstract στοιχείων, όπως της μαγείας που χρησιμοποιεί η Μορέιν, είναι σαν να τελείωσε ξαφνικά το budget!

Το καστ αποτελείται κυρίως από πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς και διαθέτει το απαιτούμενο diversity, ενώ ο ολλανδός Γιόσα Στραντόφσκι που κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι σαν μια μίξη μεταξύ του Χέιντεν Κρίστενσεν της εποχής “Star Wars” και του Ράιαν Φελίπε στο “Cruel Intentions”, αλλά με καλύτερες, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, ερμηνευτικές ικανότητες και από τους δυο. Η Ρόζαμουντ Πάικ (“Gone Girl”) βρίσκεται εδώ εντελώς στο στοιχείο της, με την απόμακρη και επιβλητική παρουσία της να ταιριάζει γάντι στον ρόλο της Μορέιν, η οποία σαν άλλος Γκάνταλφ, πρέπει να καθοδηγήσει τους νέους προστατευόμενους της σε μια αποστολή γεμάτη παγίδες, κινδύνους, συμμάχους και εχθρούς.

Οι fans του είδους μπορεί να μην μείνουν παραπονεμένοι, αλλά το “Wheel of Time” μάλλον θα δυσκολευτεί να κρατήσει το ενδιαφέρον όσων ψάχνουν το νέο “Game of Thrones”. Άλλωστε, όσο κι αν γυρίζει ο τροχός του χρόνου, κάποια πράγματα δύσκολα επαναλαμβάνονται..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos