Βραβεία Lux Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024: Νικητής το "Τeacher's lounge"

Published: 17 Apr 2024, 13:12
Συντάκτης:

Aπονεμήθηκε το φετινό Lux Audience Award του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με το βραβείο να πηγαίνει στο «Teacher’s lounge» του Ιλκέρ Κατάκ, που να θυμίοσυμε ότι ήταν υποψήφιο και για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, ενώ και στη χώρα μας έκανα καλά -αναλογικά- εισιτήρια και άρεσε.

<a href="/en/nea/deite-tis-ypopsifies-tainies-gia-vraveio-lux-2024/69381">Δείτε τις υποψήφιες ταινίες για το βραβείο Lux 2024</a>ΣΧΕΤΙΚΑΔείτε τις υποψήφιες ταινίες για το βραβείο Lux 2024

Η γνώμη του MOVE IT για την ταινία «Στο Γραφείο Καθηγητών.

Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε: «Ο πολιτισμός και ο κινηματογράφος ειδικότερα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση της αίσθησης μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας. Οι αξίες στην καρδιά της ευρωπαϊκής μας δημοκρατίας είναι οι ίδιες με αυτές που απεικονίζονται στις σημερινές ταινίες».

Ο Ιλκέρ Κατάκ, ο σεναριογράφος Γιοχάνες Ντάνκερ και ο Παραγωγός Ινγκο Φλίες δήλωσαν σε κοινή τους ανακοίνωση: «Ευχαριστούμε θερμά το κοινό μας και τα αξιότιμα ​​μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μας τιμά η υποδοχή της ταινίας μας στους θεατές στην Ευρώπη και όχι μόνο. Αυτή η αναγνώριση υπογραμμίζει τον ζωτικό ρόλο των εκπαιδευτικών ως αφανών ήρωων της κοινωνίας μας. Τους αφιερώνουμε αυτό το βραβείο».

Φέτος το βραβείο Lux Audience Award διεκδίκησαν επίσης άλλες τέσσερις ταινίες:

Πεσμένα Φύλλα του Άκι Καουρισμάκι

Στο ποταμόπλοιο του Νικολά Φιλιμπέρ

Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας της Ανα Χιντς

20.000 Είδη Μελισσών της Εστιμπαλίθ Σολαγουρέν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos