Σύλλας Τζουμέρκας και Χρήστος Πασσαλής συγκινούν

Published: 29 Jan 2021, 16:00

H πρώτη παρουσίαση του project "Η Πόλη και η Πόλη" των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα θα γίνει το τετραήμερο 8-11 Ιουλίου στην Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρόκειται για μια παραγωγή που υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη δημιουργία του επετειακού προγράμματος της Εθνικης Σκηνής Όπερας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

<a href="/en/tainies/i-poli-kai-i-poli/66250">Η πόλη και η πόλη</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ πόλη και η πόλη

Το project υποστηρίχθηκε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από την αρχή, με την επιμέλεια να ανήκει στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Ορέστη Ανδρεαδάκη. Η παραγωγή είναι της μόνιμης συνεργάτιδας του Σύλλα Τζουμέρκα, Μαρίας Δρανδάκη (Homemade Films) και η διεύθυνση φωτογραφίας του Σίμου Σαρκετζή.

Η Πόλη και η Πόλη: Έξι επεισόδια από τη ζωή και τα δεινά που υπέστη η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης ενώνονται κινηματογραφικά με την πόλη του σήμερα, δημιουργώντας μια πολυπρόσωπη κινηματογραφική αφήγηση στην οποία δυο πόλεις συνυπάρχουν στο ίδιο πλαίσιο: η πόλη της Θεσσαλονίκης του περασμένου αιώνα και η πόλη της Θεσσαλονίκης όπως είναι τώρα. Ένα κινηματογραφικό εγχείρημα που θαμπώνει τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ταινίας-δοκιμίου (essay film).

Περισσότερα για το project και δηλώσεις των δημιουργών του, εδώ.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 29 Jan 2021, 16:00
Ενημέρωση: 29 Jan 2021, 16:00
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Prey

Prey

Θα το βρείτε: Disney+

Το στερνοπαίδι του Predator στριμάρει Disney Plus και εννοείται θερίζει χωρίς να παίρνει αιχμαλώτους.
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο