ΣΕΙΡΕΣ

"Swamp thing" season 1: Σκοτεινή DC

Published: 7 Aug 2019, 15:27
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η γιατρός του CDC, Abby Arcane (Crystal Reed) επιστρέφει στην γενέτειρά της, την πόλη Marais της Louisiana για να ερευνήσει έναν ιό που προέρχεται από τον κοντινό βάλτο. Οι προσβεβλημένοι από τον ιό βήχουν φύλλα καλυμμένα με γλίτσα και ενίοτε μεταμορφώνονται σε αγάλματα γεμάτα βρύα. Η Abby συναντά τον βιολόγο Alec Holland (Andy Bean), ο οποίος έχει ανακαλύψει ασυνήθιστα μεταλλαξιογόνα στον βάλτο και πιστεύει πως αυτά κρατούν το κλειδί της θεραπείας. Ο βάλτος όμως έχει τα δικά του σχέδια, και δεν αργεί η στιγμή που τα μεταλλαξιογόνα κυριεύουν έναν άνθρωπο, ο οποίος μεταμορφώνεται σε Swamp Thing.

Άποψη: Ο Swamp Thing είναι ένας υπερήρωας της DC Comics, ένα ανθρωποειδές/φυτό, σχεδόν μυθικό πλάσμα, με σκοπό να προστατέψει τον βάλτο από ανθρώπινες αλλά και υπερφυσικές απειλές. Στη σειρά παρακολουθούμε την ανθρώπινη απειλή να προέρχεται από τον Avery Sunderland (Will Patton), τον ζάπλουτο της πόλης, ο οποίος συνεργάζεται με την μυστική οργάνωση Conclave. Η υπερφυσική απειλή προέρχεται από τα μυστικά που κρατά ο βάλτος, από όλες τις ζωές που διεκδίκησε, εκ των οποίων η πιο εκδικητική εμφανίζεται να είναι αυτή της Shawna Sunderland, της οποίας η μητέρα Maria (Virginia Madsen) δεν μπορεί να ξεπεράσει τον θάνατό της.

Οι showrunners της σειράς είναι οι Gary Dauberman και Mark Verheiden, ο πρώτος γνωστός συγγραφέας για τα “It”, “The Nun”, “Annabelle”, ενώ ο δεύτερος γνωστός για τα “The Mask”, “Ash VS. Evil Dead” και πολλά ακόμα. Πλάι τους βρίσκεται ο James Wan των “Saw”, “The Conjuring”, “Insidious”, “Dead Silence”, “Aquaman” κ.α. και ο Len Wiseman των ταινιών “Underworld”. Είναι ευνόητο λοιπόν, πως το υπερφυσικό κομμάτι της σειράς είναι και το μεγαλύτερο ατού της, ανυψώνοντάς την σε μια horror σειρά με άπλετο πρεστίζ. Το καλογραμμένο σενάριο υποβοηθά η σκηνοθεσία αλλά και τα καταπληκτικά εφέ. Σκηνοθετικά, η σειρά αποκτά ενδιαφέρον όταν διαδραματίζεται στο βάλτο, στον οποίο όχι μόνο δημιουργείται ο Swamp Thing (Derek Mears, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, έχει υποδυθεί τον Jason Voorhees στο “Friday the 13th” του 2009), αλλά και όταν εμφανίζεται αυτή η απόκοσμη υπερφυσική δύναμη. Από την άλλη δε, τα ειδικά εφέ μας χάρισαν άφθονες στιγμές φόβου και τρόμου και πραγματικού θαυμασμού για το πώς επαγγελματίες μπορούν να φέρουν εν ζωή χαρακτήρες που έχουν αποτυπωθεί σε χαρτί.

Πέρα από τον Swamp Thing, ενδιαφέρον εμφανίζουν ο Bean (ο οποίος θα υποδυθεί τον ενήλικα Stanley Uris στο “It: Ends”) που υποδύεται τον Holland φέρνει μαζί του μια ξέγνοιαστη αύρα και ένα φλέρτ που έρχεται σε αντίθεση με τον καταθλιπτικό τόπο στον οποίο βρίσκεται, αλλά και ο Durand (“X-Men Origins: Wolverine”, “Robin Hood”) ενσαρκώνει τον Dr. Woodrue, τον τρελό επιστήμονα που μας αρέσει να μισούμε, στου οποίου το πρόσωπο μπορούμε να παρακολουθήσουμε την σταδιακή βουτιά στην τρέλα και τον παραλογισμό.  

Για να κλείσουμε, αξίζει να αναφέρουμε πως η σειρά αρχικά θα είχε 13 επεισόδια, αλλά κατά τη διάρκεια της παραγωγής, αυτά μειώθηκαν στα 10 και πριν τελειώσουν τα γυρίσματα, η σειρά ακυρώθηκε. Δυστυχώς, αυτό φαίνεται στα δύο τελευταία επεισόδια, τα οποία προσπαθούν να επιλύσουν βεβιασμένα τις εκκρεμότητες της σειράς. Και όμως το “Swamp Thing” παραμένει δυνατό και άξιο της προσοχής σας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos