ΣΕΙΡΕΣ

"Stranger Things" season 4Β: Ο κλοιός σφίγγει, η ώρα των εξομολογήσεων

Published: 3 Jul 2022, 15:39
Συντάκτης:

Σύνοψη: Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε το επεισόδιο «The Massacre at Hawkins Lab» του πρώτου μέρους, o Vecna αποκαλύπτει στη Nancy ένα φρικτό όραμα για το μέλλον και στη συνέχεια την απελευθερώνει. Η γνωστή «συμμορία» καταστρώνει ένα σχέδιο τεσσάρων φάσεων και ελπίζει να καταφέρει να εξολοθρεύσει τον One.

<a href="/en/nea/baby-reindeer-afoplistika-amfisimo-anatrihiastika-realistiko/69792">"Baby reindeer": Αφοπλιστικά αμφίσημο, ανατριχιαστικά ρεαλιστικό</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Baby reindeer": Αφοπλιστικά αμφίσημο, ανατριχιαστικά ρεαλιστικό

Άποψη: Στα δύο τελευταία, χορταστικά επεισόδια της τέταρτης σεζόν, οι εξελίξεις τρέχουν και ο κλοιός του κακού σφίγγει γύρω από την αγαπημένη μας παρέα, που παραμένει σκορπισμένη σε τρία διαφορετικά σημεία.

Σε ένα δεύτερο μέρος που αναμένεται να δώσει λύσεις και απαντήσεις, οι σεναριογράφοι επιλέγουν να αφήσουν ανοιχτές υποθέσεις και ερωτηματικά. Αυτό από τη μία προσφέρει ένα δυνατό cliffhanger για την επόμενη -και όπως λέγεται τελευταία- σεζόν, από την άλλη “μπερδεύει το πράγμα”, πάνω που το backstory του κακού είχε αρχίσει να μπαίνει σε μία σειρά.

Το δεύτερο “αδύναμο” σημείο -και προσοxή ακουλουθεί spoiler!- είναι η εξομολόγηση του Mike προς την Eleven, στην πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης. Κάπως φαίνεται πολύ απλό το «Σ’ αγαπώ» να είναι αυτό που κάνει την super hero να ξαναβρεί τη δύναμή της, ειδικά σε μια καλοστημένη fiction σειρά, γεμάτη υπερφυσικά μυστήρια, γρίφους και πειράματα του μυαλού, όπως το Stranger Things.

Φυσικά, το thrill έτσι όπως το θέλουμε εξακολουθεί να υπάρχει. Η αίσθηση αγωνίας είναι διάχυτη από το πρώτο λεπτό και η δυσοίωνη πρόβλεψη της Robin, πως ίσως να μην σταθούν το ίδιο τυχεροί αυτήν τη φορά, για κάποιο λόγο ακούγεται περισσότερο πιθανή από όσο θα θέλαμε. Η σκηνή με τον Eddie να παίζει ηλεκτρική κιθάρα στο upside down -την περιμέναμε πώς και πώς ήδη από το trailer- παράλληλα με την κορύφωση της δράσης των υπολοίπων, απλά τα σπάει!

Το διστακτικό come out του Will, που γίνεται αντιληπτό μόνο από το Jonathan, βάζει με τρυφερό τρόπο την παράμετρο της συμπερίληψης στην ιστορία. Οι κοιλιακοί του Jim Hopper είναι σίγουρα στα highlights. Τα κορίτσια της παρέας έχουν και εδώ τον πρώτο λόγο στη δράση, δίνοντας ό,τι έχει η κάθε μία: τη δύναμη, το θάρρος, το μυαλό, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Ναι, το τέλος της 4ης σεζόν θα σας βρει με δάκρυα στα μάτια. Το Hawkins “σαπίζει” με τις πύλες του upside down ανοιχτές. Όμως, δεν θα θέλαμε τίποτα λιγότερο από την παρέα ενωμένη μπροστά σε έναν τελευταίο, μεγάλο κίνδυνο…

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos