"Στις ταινίες με σούπερ ήρωες κανείς δεν κάνει σεξ!"

Published: 16 Feb 2022, 14:59

O Στίβεν Σόντερμπεργκ αναρωτιέται γιατί στις ταινίες με super ήρωες “κανείς, ποτέ δεν γ@μάει”

<a href="/en/nea/o-tzeims-gkan-apokalyptei-ta-epomena-10-protzekt-tis-dc/67677">O Τζέιμς Γκαν αποκαλύπτει τα επόμενα 10 πρότζεκτ της DC</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Τζέιμς Γκαν αποκαλύπτει τα επόμενα 10 πρότζεκτ της DC

Η απορία του δεν θα μπορούσε να μας βρίσκει πιο σύμφωνους. Σε συνέντευξή του στην Daily Beast ο σπουδαίος και αγαπημένος δημιουργός είπε ότι δεν έχει φιλοσοφική αντίθεση με τα franchises που αναλαμβάνουν οι συνάδελφοί του, αλλά δυσκολεύεται να συγκεντρώσει το μυαλό του σε ιστορίες που δεν διαδραματίζονται στον πραγματικό κόσμο.

Όταν ρωτήθηκε αν σκέφτεται να κάνει μια ταινία με υπερήρωες, η απάντηση του Σόντερμπεργκ ήταν αρνητική. “Όχι πραγματικά και δεν είμαι σνομπ. Δεν είναι ότι αισθάνομαι ότι είναι χαμηλότερου επιπέδου με οποιονδήποτε τρόπο. Πραγματικά έχει να κάνει με το ποιο σύμπαν καταλαμβάνεις ως αφηγητής. Είμαι πολύ προσγειωμένος για να απελευθερωθώ πραγματικά σε ένα σύμπαν στο οποίο δεν υπάρχει Νευτώνεια φυσική. Έχω απλώς έλλειψη φαντασίας από αυτή την άποψη”, δήλωσε.

“Επίσης, πώς να γράψω ή να επιβλέψω τη συγγραφή της ιστορίας και των χαρακτήρων -εκτός από το γεγονός ότι μπορώ να λυγίσω τον χρόνο και να αψηφήσω τη βαρύτητα και να βγάζω ακτίνες από τα δάχτυλά μου- όταν δεν υπάρχει σεξ. Κανείς δεν γαμιέται! Δεν ξέρω πώς να πω στους ανθρώπους πώς να συμπεριφέρονται σε έναν τέτοιο κόσμο”.

Είναι μάλλον ειρωνικό σε ένα καστ γεμάτο με τους πιο ελκυστικούς αστέρες του Χόλιγουντ να μην υπάρχει καθόλου ερωτική επαφή και αυτό είναι έχει επισημανθεί τόσο από  τους κινηματογραφιστές, όσο και από το κοινό.

Αν και ο Σόντερμπεργκ δεν είχε σκοπό να φωτογραφίσει τη Marvel με αυτές του τις δηλώσεις, το στούντιο κυκλοφόρησε την πρώτη σκηνή σεξ, στο "Eternals", το περασμένο φθινόπωρο. Δεν γνωρίζουμε αν και οι υπόλοιπες παραγωγές προτίθενται να κάνουν τo πρώτο βήμα σε μια πιο σεξουαλική προσέγγιση των -ήδη σέξυ- super ηρώων τους. Εμείς πάντως πολύ θα θέλαμε να το δούμε να συμβαίνει.

Μάρω Ζουγανέλη

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο