ΣΕΙΡΕΣ

"Soldados o zombies" season 1: Braindead σαπίλα

Published: 30 Sep 2021, 15:43

Σύνοψη: Μεγάλο 'κεφάλι΄ ενός καρτέλ, μετά την απόδραση απο φυλακή του Μεξικού, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή με το μικρό του γιό. Στο κατόπι του όμως θα βρεθεί ο επίσης σεσημασμένος αντίπαλος του, φιλόδοξη δημοσιογράφος, βαριεστημένοι αμερικανοί πράκτορες, μια ομαδα swat του Mεξικού που αρέσκεται σε ανθρώπινη σάρκα και μερικα γουρουνάκια ζόμπι. Αυτό.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Γνώμη:'Εχεις μια τραγική μέρα στη δουλειά και το μόνο που θέλεις είναι να καταναλώσεις τόνους junk βλέποντας εύπεπτα σκουπιδάκια μόνος ή με τη παρέα σου; Τότε το S.O.Z ή αλλιώς Soldados o Zombies στα ισπανικά είναι ότι πρέπει για κάτι τέτοιες περιπτώσεις.

Γιατί για κάτι άλλο δεν είναι.

Να σταθείς στις ερμηνείες; Ο πρωταγωνιστής Sergio Peris Mencheta έχει κάνει το αγροτικό του ως villain στο προσφατο Rambo 5, ενώ έχει υπάρξει και στο cast του Resident evil: afterlife, εξ'ού και η εμπειρία του στην εκτέλεση φονικών ζόμπι, ενώ η μαχόμενη δημοσιογράφος Fatima Molina (προσφατα στο 'Ποιός σκότωσε τη Σάρα ' του Νetflix) μάταια προσπαθεί να κρατήσει μια σοβαρότητα σε όλο το μπάχαλο.

O Αργεντίνος σκηνοθέτης Nicolas Entel είναι ξεκάθαρο οτι λατρεύει το 'Narcos', δεν γνωρίζουμε όμως τι εφιάλτη είδε και έβαλε στο μπλέντερ το Αrmy of the dead του Ζακ Σνάιντερ με λίγο Braindead του Πίτερ Τζάκσον.

'Oσον αφορά το σενάριο, λογικά θα γράφτηκε εν μία νυκτί με συνοδεία τάκος και πολλών Margaritas.

To είδος μπορεί να έχει κουράσει αλλα δεν παύει να έχει και πολλούς φανατικούς. Όσοι βαρέθηκαν απο τους 115 καταυλισμούς του Walking Dead, στράφηκαν στο spin off Fear of the walking Dead, το Ζ nation εμφάνισε ατελείωτη κάφρικη διάθεση γελοιοποιώντας τα πάντα σε road trip της διαλυμένης Αμέρικα, ενώ το Black Summer σκοτεινό και βίαιο μας έφτιαξε ακόμα περισσότερο τη διάθεση εν μέσω lockdown. Ότι κενό υπάρχει θα γεμίσει με λάτιν ζόμπι και b...series στο θεό.

Η σειρά περιλαμβάνει 8 επεισόδια της μισής ώρας που φεύγουν άερα, πράγμα πολύ σημαντικό γιατι αν κρατουσαν ανω των 45 λεπτών όπως συνηθίζεται πραγματικα ΔΕΝ θα βλεπόταν, γιατί ακόμα και εμείς οι fan που περιμένουμε τα καλούδια με ακρωτηριασμούς, αποκεφαλισμούς και δαγκώματα θα χρειαστεί να φτάσουμε στο 3ο γιατί μέχρι τότε χτίζεται η πλοκη...

Έως τότε, κάποιες σκόρπιες σκηνές απο γουρούνια ζόμπι που σπέρνουν το πανικό στα σύνορα του Μεξικού, μερικά πιστολίδια με καψούλια απο το σκληρό cast που ανταγωνίζονται ποιός είναι ο πιό brutal και ένα παιδάκι (γιος του πρωταγωνιστή) σε μόνιμη μίρλα,  σε κάνει να θές να ακυρώσεις τη συνδρομή του Amazon και Netflix μαζί.

Σωστά, δεν υπάρχει λόγος για σοβαρότητα και δεν υπάρχει δικαιολογία όταν διαβάζεις τον τίτλο της σειράς και πατάς play.

Mέσα σε όλο το χαμό απο σειρές και ταινίες είναι πολύ εύκολο να χαθείς στη μετριότητα, εδώ προειδοποιούμε οτι πρoτείνεται για χαμούλη σε παρέες, ή νιώθεις περισσότερο νεκρός απο τα κομάντα ζόμπι και δε ψήνεσαι για ποιότητα.

Φυσικά αφήνονται υπονοούμενα για 2η σεζόν, αμφιβάλλω μετά τα αποτελέσματα της πρώτης αν βρεθεί παραγωγός να αναλάβει έστω και το catering της σειράς. Ποτέ μη λές ποτέ όμως: μπορεί ο ιός να χτυπησει σκιουράκια και να αποκτήσουν κοφτερά δόντια, ή λάτιν βαρώνοι σε τσαντάκια με κοκαϊνη να κουβαλάνε σε αεροδρόμια  biohazard υλικό και δε μας σώζει ούτε η 8η αναμνηστική δόση...

Μίλτος Παπατριανταφύλλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos