ΣΕΙΡΕΣ

"Run" season 1: Γλυκόπικρο road trip

Published: 6 Jun 2020, 15:29
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Ruby Richardson εγκαταλείπει την συνηθισμένη ζωή της στα προάστια, για να επανεξετάσει το παρελθόν της με τον φίλο της στο κολέγιο, Billy Johnson. Οι δυο έκαναν μια συμφωνία πριν από 17 χρόνια: Αν κάποιος  από τους δυο έστελνε ένα μήνυμα με την λέξη 'RUN' (τρέξε) και ο άλλος απαντούσε με την ίδια λέξη, τότε θα τα παρατούσαν όλα και θα έδιναν ραντεβού στον σιδηροδρομικό σταθμό Grand Central, για να διασχίσουν ολόκληρη την Αμερική μαζί.

<a href="/en/nea/true-detective-s04-den-les-ohi-se-ayti-ti-seirara/69389">"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

Άποψη: Η σειρά του HBO είναι δημιούργημα της Vicky Jones, φίλης της Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve), με την οποία έχει συνεργαστεί πολλές φορές, όπως και εδώ καθώς η Waller-Bridge είναι παραγωγός της σειράς. Αυτό το οποίο κατορθώνουν στην νέα σειρά είναι μέσα σε επτά μισάωρα επεισόδια να συμπυκνώσουν όλη την αφήγηση με εύστοχο τρόπο, να δημιουργήσουν χαρακτήρες και ιστορίες γύρω από αυτούς και ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο να κινούνται. Μπορεί να μην πετυχαίνει τόσο όσο το Fleabag για παράδειγμα, ή το Killing Eve, όμως και πάλι είναι μια αξιοπρόσεκτη δουλειά.

Πρόκειται για μια σειρά με δύο στην ουσία ήρωες, καθώς όλοι οι υπόλοιποι εμφανίζονται ελάχιστα, την Ruby (Merritt Wever) και τον Billy (Domhnall Gleeson). Οι δύο αυτοί άνθρωποι είχαν μια ερωτική περιπέτεια παλαιότερα και είχαν συμφωνήσει ότι όταν ο ένας στείλει RUN και ο άλλος απαντήσει με την ίδια λέξη, θα εγκαταλείψουν τις ζωές τους για μια εβδομάδα, θα βρεθούν στην Νέα Υόρκη και θα διασχίσουν την Αμερική. Στο τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ζήσουν για πάντα μαζί, ή αν δεν θα ξαναβρεθούν ποτέ. Η συνάντηση γίνεται μέσα στο τρένο, κάτι που φέρνει στο μυαλό ασυναίσθητα την τριλογία του «Before» και κυρίως τα δύο τελευταία, μιας και οι ήρωες ήδη γνωρίζονται όταν συναντιούνται. Υπάρχει ένα παρόμοιο κλίμα, μιας και σε όλη την διάρκεια της σειράς βλέπουμε τους δύο τους να βρίσκονται σε τρένα και σε πόλεις της Αμερικής και να προσπαθούν να καλύψουν τον χρόνο που έχει μεσολαβήσει, όπως οι δύο ήρωες του Before έκαναν σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Η διαφορά είναι ότι στο RUN επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί και μια διάσταση θρίλερ, οπότε συμβαίνουν διάφορα απρόοπτα που χαλούν τις συζητήσεις και την ηρεμία, ενώ παράλληλα σκοτεινές πλευρές του παρελθόντος τους επανέρχονται στο προσκήνιο. Επειδή μάλιστα οι δύο ήρωες έχουν προχωρήσει πλέον την ζωή τους, ούτε το παρόν δεν μπορεί να τους αφήσει να ζήσουν ήρεμα και ανέμελα αυτή την μία εβδομάδα απελευθέρωσης, που εν τέλει μετατρέπεται σε εβδομάδα τρεξίματος, καθώς το Run δεν αντιστοιχεί μόνο στο τρέξιμο από την ήδη διαμορφωμένη ζωή τους, αλλά προσδιορίζει και την σχέση της Roby με τον Billy. Μια γλυκόπικρη ιστορία, καθώς δεν μιλάμε για δύο νέους που αφήνουν τα πάντα και αφήνονται στα πάντα, αλλά για δύο μεσήλικες που δυσκολεύονται να αφήσουν όσα τους βαραίνουν και οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες.

Αν το συγκρίνουμε με κάποιο από τα τρία Before, θα ταίριαζε περισσότερο στο πιο βαρύ κλίμα του τρίτου, παρά στην ανεμελιά της νεότητας των δύο πρώτων. Μπορεί ποτέ να μην γίνεται ιδιαίτερα ρομαντικό, μιας και στις σειρές της Bridge, αλλά και της Vicky Jones που έχει τον πρώτο λόγο στην συγκεκριμένη, ο ρομαντισμός εμποτίζεται από την κυνικότητα της πραγματικότητας, αλλά και ποτέ δεν γίνεται ιδιαίτερα χιουμοριστικό.

Είναι παρόλα αυτά ένα ειλικρινές και ενδιαφέρον road trip αναζήτησης του εαυτού και της αγάπης.

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos