ΣΕΙΡΕΣ

"The politician" season 1: Διασκεδαστικό

Published: 15 Oct 2019, 12:17
Συντάκτης:

Σύνοψη: O Πέιτον Χόμπαρτ (Μπεν Πλατ) έχει ένα όνειρο: θέλει να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ. Για να το πετύχει καταστρώνει από τότε που θυμάται τον εαυτό του ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, που απαιτεί από αυτόν να γίνει πρώτα πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του ιδιωτικού σχολείου του και να μπει στο Χάρβαρντ. Όμως, ο δρόμος προς τις εκλογές και την Ivy League ακαδημαϊκή ζωή θα είναι στρωμένος από αναποδιές και μηχανορραφίες που θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τους γύρω του και τον εαυτό του.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Ο Ράιαν Μέρφι βρίσκεται σίγουρα στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Ο παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος πίσω από τα Glee, American Horror Story, Feud, American Crime Story και Pose είχε ήδη γράψει τη δική του τηλεοπτική ιστορία, πριν αυτή επισφραγιστεί με μια συμφωνία 300 εκατομμυρίων δολαρίων με το Netflix. Not bad, not bad at all, mr Murphy!

Στα πλαίσια της νέας συνεργασίας του με τον streaming κολοσσό, που είναι ουσιαστική και η αρχή μια νέας εποχής για τον ίδιο, μετά από μια δεκαετία στο καλωδιακό κανάλι FX, παρέδωσε την πρώτη του αποκλειστική Netflix δημιουργία με την πρώτη σεζόν του The Politician.

Εάν από το trailer και τον τίτλο περιμένατε μια teen εκδοχή του House of Cards, τότε θα απογοητευτείτε. Η αμερικάνικη πολιτική, με την οποία έχει εμμονή ο κεντρικός ήρωας της σειράς, και ειδικά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο σε όσα θα παρακολουθήσετε!

Είναι απλά το έναυσμα για να ξετυλιχθεί μια ιστορία εφηβικής φιλοδοξίας, μπερδεμένης σεξουαλικότητας και λυκειακών, πισώπλατων μαχαιρωμάτων στη διάρκεια μιας καμπάνιας για την ανάδειξη του Πέιτον σε πρόεδρο του σχολείου του. Είναι σαν το Glee μπολιασμένο με μερικά μαθήματα αμερικάνικης πολιτικής ιστορίας, προβλεπόμενες ανατροπές, πλουσιόπαιδα με υπαρξιακά προβλήματα και κοφτερές ατάκες που διασκεδάζουν, αλλά δεν είναι προορισμένες να μείνουν στο πάνθεον της τηλεοπτικής ιστορίας.

Το ό,τι θα περάσεις καλά στα 8 επεισόδιά του είναι σίγουρο. Ο Μέρφι ξέρει πολύ καλά πώς να δημιουργεί binge-worthy σειρές, με άνισα πολλές φορές αποτελέσματα, αλλά με τις ιδανικές προδιαγραφές για να καταναλωθούν ευχάριστα.

Το σύνολο του καστ φαίνεται να το διασκεδάζει δεόντως, με προεξέχουσα την Γκουίνεθ Πάλτροου στον ρόλο της θετής μητέρας του Πέιτον, σε μια εμφάνιση που είναι πολύ πιθανό να σας κάνει να τη συμπαθήσετε κιόλας! Δυστυχώς, δεν συμβαίνει το ίδιο με την Τζέσικα Λανγκ, στον ρόλο της γιαγιάς μιας συμμαθήτριας του Πέιτον με καρκίνο (Ζόι Ντόιτς), την οποία επιλέγει για υποψήφια αντιπρόσωπό του, γιατί τίποτα δεν φωνάζει diversity (με φωνή Βίκης Καγιά) και εξασφαλίζει πολυπόθητα ψηφαλάκια καλύτερα από μια έφηβη που πάσχει από την επάρατη νόσο. Η Λανγκ, συνήθως απολαυστική στα χέρια του Μέρφι, εδώ είναι οριακά κουραστική, ενώ το μυστικό που κρύβει το έχει μαντέψει γρήγορα όποιος (spoiler alert!) έχει δει το The Act ή το Sharp Objects.

Ο βραβευμένος με Emmy και Grammy Μπεν Πλατ (Pitch Perfect) κλέβει με απόλυτη φυσικότητα την παράσταση στον ρόλο του Πέιτον, προσπαθώντας να προσδώσει βάθος σε έναν χαρακτήρα που είναι καταδικασμένος να περιβάλλεται από υποανάπτυκτους δευτεραγωνιστές. Υπάρχει όμως ένα βασικό πρόβλημα: η εμφάνιση του 26χρονου ηθοποιού δεν σε βοηθάει να πιστέψεις ότι βλέπεις έναν 17χρονο μαθητή Λυκείου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του.

Η εμφάνιση της σαρωτικής Μπέτι Μίντλερ στο τελευταίο επεισόδιο μπορεί να αφήνει υποσχέσεις για μια ίσως βελτιωμένη δεύτερη σεζόν, αλλά – παρά τις φιλοδοξίες του – το The Politician δεν κατάφερε να είναι κάτι παραπάνω από μια καλοφτιαγμένη teen σειρά. Θα περάσετε καλά, θα ψάξετε ποιο είναι το τραγούδι των τίτλων αρχής (hint: “Chicago” από Sufjan Stevens), αλλά δεν θα πιάσετε τον εαυτό σας να αδημονεί να δει αν ο Πέιτον θα καταφέρει να κάτσει στο οβάλ γραφείο.

6 / 10

tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 15 Oct 2019, 12:17
Ενημέρωση: 15 Oct 2019, 12:17
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos