ΣΕΙΡΕΣ

"Platonic" season 1: Φροντισμένο και φρέσκο

Published: 5 Jun 2023, 18:43
Συντάκτης:

H Σίλβια (Rose Byrne) είναι μια δικηγόρος που ζει ευτυχισμένη με την οικογένειά της, για χάρη της οποίας αποφάσισε να μείνει στο σπίτι, μεγαλώνοντας τα παιδιά της. Πριν δεκατρία χρόνια αυτό φάνταζε η καλύτερη ιδέα, και δεν την μετανιώνει, αλλά τώρα αρχίζει να αναρωτιέται αν αυτή είναι η μόνη ζωή που της ταιριάζει.

<a href="/en/nea/one-day-mono-i-agapi-tha-mas-sosei/69671">"One day": Mόνο η αγάπη θα μας σώσει</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"One day": Mόνο η αγάπη θα μας σώσει

Ο Γουίλ (Seth Rogen) είναι ζυθοποιός και συν-ιδιοκτήτης ενός χιπ μπαρ. Έχει πάρει πρόσφατα διαζύγιο, γεγονός στο οποίο δυσκολεύεται τρομερά να προσαρμοστεί, γι’ αυτό και αναζητά συνεχώς επαφές με την πρώην του.

Η Σίλβια και ο Γουίλ ήταν κολλητοί φίλοι, από το κολλέγιο και μέχρι την δήλωση της Σίλβια ότι ο Γουίλ δεν πρέπει να παντρευτεί την συγκεκριμένη κοπέλα, πέντε χρόνια την.

Αν και αποξενώθηκαν πλήρως από τότε, η είδηση του διαζυγίου λειτουργεί ως αφορμή και αιτία επανασύνδεσης, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν με κέφι και κουράγιο την κρίση που περνά ο καθένας τους.

Πολλά χρόνια μετά το “When Harry met Sally”, το “My Best Friend’s Wedding”, το “Made of Honor” κι ένα ευρύ σύνολο παρόμοιων ρομαντικών κομεντί, η νέα σειρά του AppleTV+ μοιάζει να ανατέμνει, για μια ακόμα φορά, ένα κλασικό και παρωχημένο ίσως πλέον ερώτημα: μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα;

Οι δημιουργοί του “Platonic”, οι σύζυγοι Nicholas Stoller (Bad Neighbours) and Francesca Delbanco (Friends from College), φαίνεται ότι πιστεύουν ότι μπορεί και έχουν δημιουργήσει μια ευχάριστη και χαλαρή σειρά, βασισμένη σε ένα ντουέτο που τα πηγαίνει περίφημα.

Στα τέσσερα πρώτα επεισόδια (συνολικά τα επεισόδια είναι δέκα) δεν υπάρχει κάποιος νεωτερισμός, όμως αυτό δεν είναι και απαραίτητο για να διατηρήσει το ενδιαφέρον.

Η πένα των δημιουργών είναι σύγχρονη και διασκεδάζει με αυτό, αφιερώνει ισότιμα χρόνο στις ζωές των πρωταγωνιστών, είναι εξοικειωμένη με την πολλαπλότητα των χαρακτήρων και των επιλογών τους, αναδεικνύει ένα θέμα που σπάνια βλέπουμε έξω από το πλαίσιο της σεξουαλικής σχέσης ή της επιθυμίας της, και κυρίως ασχολείται με την ευρύτερη υποτίμηση της ουσιαστικής φιλίας, ιδιαίτερα όταν οι άνθρωποι έχουν περάσει τα 40 κι έχουν διαμορφώσει, θεωρητικά πάντα, τις ζωές τους με έναν ορισμένο τρόπο.

Χωρίς να είναι κάτι πρωτοφανές ή άψογο, το “Platonic” επιδεικνύει φροντίδα, αποπνέει φρεσκάδα, ατόπημα δύσκολο για ένα τόσο χιλιοειπωμένο πυρήνα, και συνιστά μια ευχάριστη, απροβλημάτιστη παρακολούθηση.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 5 Jun 2023, 18:43
Ενημέρωση: 5 Jun 2023, 18:46
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos