ΣΕΙΡΕΣ

"Perry Mason" season 1: Αμερικανικό νουάρ

Published: 29 Jul 2020, 21:24
Συντάκτης:

O χαρακτήρας του Perry Mason πρωτοσυστήθηκε στις αρχές των 30s.  Ο ήρωας του Erle Stanley Gardner πρωταγωνίστησε σε 80 βιβλία, μεταφορές στο ραδιόφωνο, κινηματογράφο και τη μικρή οθόνη.
Η σειρά του ΗΒΟ είναι ουσιασικά reboot και τοποθετείται χρονικά στο 1932, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης στο Λος Άντζελες. Δεν μοιάζει όμως σε τίποτα με τους προκατόχους του. Αργό, βίαιο και σκοτεινό, εξιστορεί μια νέα ιστορία με τον ιδιωτικό ντετέκτιβ -ακόμα δεν είναι δικηγόρος- Perry Mason να βοηθά έναν μεγαλοδικηγόρο (ο μόνιμα καλός Τζον Λίθγκοου ως μέντοράς του) σε μια υπόθεση που σύντομα θα γίνει το νο1 θέμα συζήτησης παντού!

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Ο Μάθιου Ρις, από το "The Americans" είναι ο Mason, βετεράνος το Α' Παγκόσμιου, πρόσφατα χωρισμένος, πίνει και καπνίζει συνεχώς. Μέχρι που η ιστορία των Dodson, ενός ζευγαριού που καλείται να διαχειριστεί την απαγωγή του παιδιού τους, θα αλλάξει τα πάντα.
Κοντά στο νουάρ ύφος του "L.A. Confidential" και την απειλητική ατμόσφαιρα του "Chinatown", ξέρεις σχεδόν από το πρώτο επεισόδιο πως τα πράγματα, δύσκολα θα πάνε καλά. Φανατισμένοι θρησκευτικοί ευαγγελιστές, αστυνομική διαφθορά, σε ένα σενάριο που περνά εννοείται από τον ρατσισμό, την ομοφοβία, την αυθαιρεσία της μάζας και τον άκρατο σεξισμό.

O Μάθιου Ρις είναι εξαιρετικός. Σε έναν ρόλο που πολύ εύκολα μπορεί να πέσει στην επανάληψη και το κλισέ, καταφέρνει πολλά. Εξυπνος αλλά με συνεχή λάθη, κυνικός αλλά και ευαίσθητος όσο πρέπει, αγενής αλλά χωρίς να γίνεται ενοχλητικός, απαισιόδοξος αλλά δεν τα παρατάει... Τριγυρνά σαν να δηλώνει πως ολόκληρη η ζωή του ήταν μια χαμένη ευκαιρία. Δεν αφήνει στιγμή όμως από τη σκέψη του τα όσα -άδικα- συμβαίνουν σε συναθρώπους αλλά και στην πόλη του.

Tα τρία πρώτα επεισόδια σκηνοθετεί ο έμπειος Timothy Van Patten της φήμης των "Boardwalk Empire" και "Sopranos" αλλά και επεισοδίων του "Game of Thrones" και του "Hang the DJ" από το "Black Mirror".
Το πρώτο επεισόδιο συγκέντρωσε 1,7 εκ. θεατές, νούμερο ρεκόρ για ντεμπούτο σειράς του ΗΒΟ. Το "Watchmen" είχε 1,5 εκ. θεατές και το "The Outsider" 1,2 εκ. θεατές!
Η σειρά έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 22/06 στο Vodafone TV, και ολοκληρώνεται στα 8 επεισόδια.
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos