Oscars 2022: Τρόι Κότσερ είσαι μάγκας. Σε ευχαριστούμε.

Published: 28 Mar 2022, 17:19
Συντάκτης:

Η βράβευση του CODA (Children Of Deaf Adults) με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας ήταν η πιο σημαντική στιγμή των 94ων Βραβείων Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και ειδικότερα η βράβευση του Τρόι Κότσερ με Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του σε αυτή, με διαφορά η πιο συγκινητική.

<a href="/en/nea/flee/66227">Flee</a>ΣΧΕΤΙΚΑFlee

Ο 53χρονος ηθοποιός έγινε ο δεύτερος κωφός ηθοποιός (36 χρόνια μετά την Μάρλι Μάτλιν και τα «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού») και ο πρώτος κωφός άνδρας ηθοποιός που κερδίζει Οσκαρ.

Ήταν φοβερός και στην ταινία, αλλά και στην χθεσινή τελετή, γλυκός και συγκινητικός και το κυριότερο, άνοιξε το δρόμο σε μια παραμερισμένη, σχεδόν απομονωμένη κοινότητα ηθοποιών, φέρνοντάς την στο προσκήνιο, μιλώντας δυνατά για όσους δεν ακούγονται.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα θέατρα για κωφούς, εκεί που μου επιτράπηκε να καλλιεργήσω το ταλέντο μου. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει πει ότι ο σκηνοθέτης πρέπει να ξέρει να επικοινωνεί. Σίαν Χέντερ είσαι η πιο καταπληκτική σκηνοθέτης λοιπόν γιατί επικοινώνησες και με το κοινό που ακούει και με την κοινότητα κωφών. Έχτισες μία γέφυρα και ένωσες δυο κόσμους. Το Οσκαρ αφιερώνεται στην κοινότητα κωφών, στην κοινότητα παιδιών από κωφούς γονείς και στην κοινότητα ατόμων με αναπηρία. Αυτή είναι η στιγμή μας».

Συμφωνούμε σε όλα όσα είπε και επαυξάνουμε. Και τα ίδια και ακόμα περισσότερα είπε το βλέμμα της Κορεάτισας ηθοποιού Γιου-Τζουνγκ Γιουν (που είχε κερδίσει πέρσι το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για το Minari) που παρουσίασε την βράβευση και του κρατούσε το Όσκαρ με ευλάβεια για να εκφραστεί στη νοηματική και που τον κοιτούσε στα μάτια σε όλη την διάρκεια της ομιλίας του, με θαυμασμό και συγκίνηση.

Αυτά είναι τα Όσκαρ που θέλουμε να θυμόμαστε και όχι την σφαλιάρα του Σμιθ στον Ροκ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos