Ο Παρκ Τσαν Γουκ διασκευάζει το Τσεκούρι του Κώστα Γαβρά

Published: 7 Oct 2019, 13:26
Συντάκτης:

Τα remake τις περισσότερες φορές δεν ικανοποιούν, κάποιες άλλες απλά δεν χρειάζονταν, είναι όμως και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις που ιντριγκάρουν, καταρχήν σαν σκέψη.

<a href="/en/tainies/oldboy/68719">Oldboy</a>ΣΧΕΤΙΚΑOldboy

Όπως στην περίπτωση του Παρκ Τσαν Γουκ. Ο ΝοτιοΚορεάτης δημιουργός του λατρεμένου OldBoy, αλλά και των Stalker & Handmaiden, ανακοίνωσε στο Φεστιβάλ της Μπουσάν, ότι το επόμενο κινηματογραφικό βήμα του έπειται από το τηλεοπτικό διάλειμμα με το Little Drummer Girl, θα είναι ένα remake στην κομεντί/θρίλερ  «Τσεκούρι»/2005 του Κώστα Γαβρά.

«Είναι όνειρο ζωής για εμένα», σχολίασε ο Παρκ Τσαν Γουκ, «δεν έχω ξεκινήσει ακόμα γυρίσματα, αλλά θέλω αυτό να είναι το αριστούργημά μου (δύσκολο μεγάλε, έπειτα από το Oldboy!). Το remake θα είναι αγγλόφωνο και ο Γαβράς με την σύζυγό του έχουν τα δικαιώματα του φιλμ, ενώ θα είναι και παραγωγοί της ταινίας. Το συζητάμε εδώ και χρόνια».

Ο ίδιος ο Γαβράς δεν ήταν φειδωλός στους έπαινους: «Έχω δει όλα τα φιλμ του Παρκ. Είναι εκπληκτικό πως ένας δημιουργός μπορεί να εκφράσει ξεχωριστά αλλά και αταυτόχρονα ευαισθησία, όραμα και δημιουργικότητα σε τέσσερα διαφορετικά φιλμ όπως τα Thirst, Old Boy, The Stalker & The Handmaiden. Δεν ήθελα να τον συμβουλεύσω ούτε στο ελάχιστο για το remake στο Τσεκούρι. Έχω τρομερή εμπιστοσύνη στο ταλέντο του και είμαι ενθουσιασμένος. Θα τον βοηθήσω όσο μπορώ από την Γαλλία».

Update: Λίγες ώρες μετά την βράβευσή του στο Φεστιβάλ Καννών για την σκηνοεσία του "Decision to leave", ο σπουδαίος δημιουργός από τη Νότια Κορέα έδωσε συνέντευξη στο Deadline και επανέφερε την κουβέντα για το Τσεκούρι του Κώστα Γαβρά, τονίζοντας ότι μπορεί να είχε προσωινά τεθεί στο περιθώρια μιας και δόθηκε προβάδισμα στο φιλμ με το οποό βραβεύτηκε στο φεστιβάλ της Γαλλικής πόλης, πλέον όμως θα αποτελέσει τη νέα ταινία του: "Πλέον ετοιμάζω ένα ριμέικ της γαλλικής ταινίας του 2005 «The Ax» σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά για έναν άντρα που γίνεται κατά συρροή δολοφόνος από ανάγκη. Είναι πραγματικά μια σπαρακτική ιστορία για έναν μεσήλικα που έχασε τη δουλειά του και τώρα πρέπει να φέρει το φαγητό στο τραπέζι για να ταΐσει την οικογένειά του. Ετσι, προσπαθώντας να βρει δουλειά σε έναν εξειδικευμένο τομέα, γίνεται κατά συρροή δολοφόνος. Αναζητούμε χρηματοδότηση". Σιγά μη δεν βρει! 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos