O Mάρτιν Σκορσέζε διασκευάζει Τζορτζ Γκέρσουιν

Published: 25 Apr 2021, 13:30
Συντάκτης:

Ο συνθέτης του Rhapsody in Blue και του Αμερικανού στο Παρίσι, George Gershwin, θα αποτελέσει έμπνευση για ένα νέο μουσικό δράμα από τους Martin Scorsese και John Carney.

<a href="/en/nea/o-skorseze-tha-kanei-tainia-gia-ton-sinatra-me-ton-nti-kaprio-protagonisti/69766">Ο Σκορσέζε θα κάνει ταινία για τον Σινάτρα με τον Ντι Κάπριο πρωταγωνιστή</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Σκορσέζε θα κάνει ταινία για τον Σινάτρα με τον Ντι Κάπριο πρωταγωνιστή

Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος Martin Scorsese, θα είναι παραγωγός της ταινίας Fascinating Rhythm, που παίρνει το όνομά του από ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του, με παραγωγό επίσης τον Irwin Winkler. Ο John Carney, ο δημιουργός πίσω από το Once και το Sing Street, αλλά και δημιουργός της σειράς της Amazon, Modern Love, θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας. Στο σενάριο θα συναντήσουμε τον ίδιο με τον Chris Cluess (Night Court, SCTV).

Το πρωτότυπο μιούζικαλ θα εμπνέεται από το έργο του συνθέτη. Δεν θα πρόκειται όμως για μια βιογραφική ταινία. Η ιστορία θα αφορά μια νεαρή κοπέλα σε ένα μαγικό ταξίδι της στο παρελθόν και το παρόν της Νέας Υόρκης. Η μουσική του συνθέτη που πέθανε το 1937 αλλά έχει αφήσει γερό αποτύπωμα μέχρι σήμερα, έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μιούζικαλ του Broadway, όπως τα Let’ Em Eat Cake, Treasure Girl, Lady, Be Good. Επίσης, είχε γράψει πρωτότυπη μουσική για το μιούζικαλ του Fred Astaire, Shall We Dance (1937) και το A Damsel in Distress (1937). Έχει μάλιστα προταθεί για Όσκαρ για το τραγούδι They Cant Take That Away From Me. Αναμένουμε κάτι νοσταλγικό και μαγικό, ένα ταξίδι στο παρελθόν σαν εκείνο του Allen στο Παρίσι στο Midnight in Paris. Ο Scorsese ενδιαφέρεται πολύ για την μουσική έχοντας κάνει ντοκιμαντέρ για τον Bob Dylan, τον George Harrison ή την σειρά Vinyl για την μουσική σκηνή των 70s.

Ελπίζουμε η σφραγίδα του θα είναι εμφανής στο αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos