Ο Μάικ Λι δεν βρίσκει χρήματα για κάνει τη νέα ταινία του

Published: 18 Dec 2021, 18:20
Συντάκτης:

Ο Mike Leigh είναι αναμφισβήτητα από τους σπουδαιότερους βρετανούς σκηνοθέτες. Παρά την σπουδαία καριέρα του, δεν διστάζει να αποκαλύψει τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει σχετικά με την νέα του ταινία.

Ο ίδιος ήδη έχει στα σκαριά νέο πρότζεκτ, όμως φαίνεται πως δεν τον περιμένουν όλοι με ανοιχτές αγκάλες. Αφού πρώτα αποκάλυψε πως θέλει σαν τρελός να επιστρέψει στο σινεμά αλλά δεν βρίσκει λεφτά, τώρα ανέφερε πως το Netflix απέρριψε την νέα του δουλειά και έτσι δεν θα την δούμε εκεί. «Έχω προβλήματα στο να πάρω χρηματοδότηση. Οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν τι είναι και γιατί είναι. Το Netflix με απέρριψε, το οποίο είναι ντροπή γιατί έχουν πολλά λεφτά. Είπαν ότι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν χωρίς να ξέρουν ποιο θα είναι το καστ και τι ακριβώς θα είναι. Δεν έχει νόημα, γιατί αν το κάνουν, ο κόσμος θα μπορούσε να το δει-επειδή θα ήταν εκεί», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Το Netflix έχει απορρίψει προτάσεις του David Cronenberg, του David Lynch και τώρα του Mike Leigh. Ο Mike Leigh είναι ένα από τα μεγάλα κεφάλαια του ευρωπαϊκού σινεμά με ταινίες όπως τα Secrets and Lies, Naked ή πιο πρόσφατα το Mr Turner για την ζωή του ζωγράφου William Turner και το Peterloo για το ομώνυμο ιστορικό συμβάν, που μέχρι στιγμής παραμένει η τελευταία του ταινία.

Το τελευταίο μάλιστα είχε δεχτεί και αυτό την απόρριψη, όχι ως προς την χρηματοδότηση αλλά οι Κάννες είχαν απορρίψει την ταινία για το διαγωνιστικό τους. «Όλοι ξέρουν ότι οι Κάννες απέρριψαν το Peterloo. Είπαν ότι το σέβονται αλλά δεν είναι για αυτούς», είχε αναφέρει σχετικά ο σκηνοθέτης. Ευχόμαστε σύντομα να βρει μια άκρη και να δούμε κάποια επόμενη δουλειά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos