O Kρίστοφερ Νόλαν θέλει να κάνει τις ταινίες του, video games

Published: 25 Dec 2020, 13:17
Συντάκτης:

Θα μπορούσε το Tenet να είναι video game; Και όμως φαίνεται ότι μπορεί να γίνει μιας και ο Christopher Nolan είναι θετικός στο ενδεχόμενο να μετατραπούν ταινίες τους σε video games.

<a href="/en/nea/o-kristofer-nolan-thelei-na-kanei-tainia-tromoy/69525">Ο Κρίστοφερ Νόλαν θέλει να κάνει ταινία τρόμου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Κρίστοφερ Νόλαν θέλει να κάνει ταινία τρόμου

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στον Geoff Keighley στο Fandango, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε τους μελλοντικούς στόχους του. «Το να κάνεις ταινίες είναι περίπλοκο και απαιτεί πολύ χρόνο. Το να κάνεις ένα video game είναι ακόμα πιο περίπλοκο και απαιτεί ακόμα περισσότερο χρόνο. Ο τρόπος που δουλεύει η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών είναι πραγματικά δύσκολος. Δεν θέλετε απλώς να κάνετε ένα παιχνίδι που να έχει την έγκριση, συνδεόντάς το σε κάτι και χρησιμοποιώντας την επωνυμία που καθιερώθηκε από την ταινία. Δεν θέλετε απλώς να προωθήσετε την επωνυμία. Θέλετε να είναι κάτι υπέροχο από μόνο του. Δεν είναι κάτι που θα έπαιρνα ποτέ ελαφριά αλλά είναι σίγουρα κάτι που με ενδιαφέρει», δήλωσε ο Nolan στον παρουσιαστή του Game Awards.

Αρκετά video games έχουν βασιστεί σε ταινίες, με τα περισσότερα να δέχονται αρνητικές κριτικές, με εξαίρεση κάποια όπως το Star Wars. Μάλιστα αποκάλυψε ότι το Inception ήταν προς τον δρόμο να γίνει video game προτού καταπιαστεί με το πρότζεκτ. Προς το παρόν όμως καμία ταινία του δεν έχει γίνει. Παρόλα αυτά είναι φαν, αν κρίνουμε από το ότι πρόβαλε για πρώτη φορά το τρέιλερ του Tenet στο videogame Fortnite, όπου για πρώτη φορά κάνει πρεμιέρα ένα τρέιλερ υψηλού κύρους ταινίας σε videogame. Παρόλα αυτά, ούτε η τριλογία του Dark Night έχει μεταφερθεί στον κόσμο των παιχνιδιών, αν και το Dark Night κυκλοφόρησε ένα χρόνο πριν το βιντεοπαιχνίδι Batman: Arkham Asylum, παιχνίδι που έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης, με πολλά σίκουελ να ακολουθούν και το επόμενο, το Suicide Squad: Kill the Justice League θα κυκλοφορήσει το 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos