Ο κορονοϊός φέρνει πίσω τα απαγορευμένα drive-in σινεμά στο Ιράν

Published: 9 May 2020, 13:24
Συντάκτης:

Η νέα πανδημία του κορονοϊού ήταν η αιτία που επέστρεψε κάτι αδιανόητο από το 1979 και την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν... ένα drive-in σινεμά!

<a href="/en/nea/apo-22-noemvrioy-oloi-oi-kinimatografoi-tha-leitoyrgoyn-os-covid-free/65496">Από 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑπό 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free

Τα drive-in θεωρήθηκαν προσβολή στην ηθική της εποχής, καθώς κατηγορήθηκαν πως δίνουν υπερβολική ιδιωτικότητα στα ανύπαντρα, νεαρά ζευγάρια, κι έτσι απαγορεύτηκαν. Πλέον, όμως, κάτω από τον επιβλητικό Πύργο Milad, στην Τεχεράνη, λειτουργεί ένα drive-in σινεμά.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ταινία "Cinema Machine" όπως ονομάζεται στην περσική γλώσσα, αγοράζουν το εισιτήριό τους online, και φτάνοντας στο συγκεκριμένο χώρο πάρκινγκ, οι υπάλληλοι του σινεμά  απολυμαίνουν όλα τα αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, οι θεατές συντονίζονται στον ήχο της ταινίας μέσω ενός σταθμού FM στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου τους και παρακολουθούν την ταινία.

Μετά την έξαρση του ιού στο Ιράν και το κλείσιμο όλων των κινηματογραφικών αιθουσών, αυτή η ταινία με αυτόν τον τρόπο είναι η μόνη που προβάλλεται στη χώρα. Τα στατιστικά του Ιράν μιλούν για πάνω από 98 χιλιάδες καταγεγραμμένα κρούσματα και 6 χιλιάδες θανάτους, ενώ οι επιστήμονες της χώρας θεωρούν πως τα πραγματικά νούμερα είναι περισσότερα.

Για τους πολίτες, και ειδικά τους νεότερους, που δεν γνώριζαν τι σημαίνει drive-in σινεμά, αυτή είναι μία απροσδόκητη αλλαγή στην χώρα. Δεν ενδιαφέρει ιδιαιτέρως ούτε η ταινία, αλλά ούτε και οι συντελεστές της, αλλά το γεγονός καθαυτό που σηματοδοτεί μία πολύ σημαντική και θετική αλλαγή. Ο κόσμος βρήκε έναν τρόπο να βγαίνει από το σπίτι του και να ψυχαγωγείται σε κάποιο ποσοστό, αφού νιώθει την ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητό του, και δεν χρειάζεται να έρθει σε επαφή με κανέναν, για να απολαύσει μία ταινία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos