Ο Γιώργος Λάνθιμος γυρίζει μικρού μήκους για την Εθνική Λυρική Σκηνή

Published: 21 May 2019, 14:36
Συντάκτης:

Γιώργος Λάνθιμος και Λυρική. Έννοιες καταρχήν ασυμβίβαστες. Και όμως.

ΣΧΕΤΙΚΑΑυτός είναι ο δημιουργός των πόστερ για τις ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ θα συνεργαστούν με τον Γιώργο Λάνθιμο στο πλαίσιο του προγράμματος «The Artist and the Composer», καθώς ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης θα αναλάβει να γυρίσει μία μικρού μήκους ταινία, η οποία θα προβληθεί το 2020 στην κεντρική αίθουσα της Λυρικής συνοδεία ζωντανής μουσικής. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργο Κουμεντάκη «η μουσική επιλογή θα εκτείνεται από το μπαρόκ ως τη σύγχρονη εποχή», ενώ προσθέτει πως «η μουσική θα είναι το λιμπρέτο» του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο Έλληνας δημιουργός σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έστω με έναν έμμεσο τρόπο επιστρέφω στην Ελλάδα (μένει στην Αγγλία), παράγοντας ένα έργο το οποίο θα παρουσιαστεί σε ένα πολύ ενδιαφέροντα κύκλο μουσικής και εικαστικών τεχνών που έχουν δημιουργήσει η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ. Πάντα με ενδιέφερε η θετική επίδραση που μπορούν να έχουν οι περιορισμοί κατά τη διαδικασία της δημιουργίας και το γεγονός ότι καλούμαι να κατασκευάσω μια ταινία που θα συνοδεύεται ηχητικά, αποκλειστικά από ζωντανή μουσική, είναι κάτι νέο για μένα και πολύ ενδιαφέρον».

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται στο φεστιβάλ των Κανών ως μέλος της κριτικής επιτροπής με πρόεδρο τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου.

Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την επόμενη ταινία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το τρέιλερ για το Mandalorian είναι μια χαρά

Η πρώτη live action τηλεοπτική σειρά των Star Wars είναι γεγονός και το τρέιλερ...
4 λεπτά

"Dead to me" season 1: Eυχάριστο και ισορροπημένο

Τι συμβαίνει όταν η  Λιζ Φέλντμαν (The Ellen DeGeneres Show), ο Γουίλ Φέρελ και...
16 ώρες

Το “Between Two Ferns” θα γίνει ταινία

Το “Between Two Ferns” είναι μία κωμική σειρά βραβευμένη με Emmy, στην οποία ο...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο