ΣΕΙΡΕΣ

"Now and then" season 1: Ερινύες, τύψεις και μυστικά

Published: 1 Jun 2022, 10:53
Συντάκτης:

Σύνοψη: Οι ζωές μιας ομάδας φίλων στο κολέγιο αλλάζουν για πάντα αφού ένα εορταστικό Σαββατοκύριακο καταλήγει με έναν από αυτούς νεκρό. Τώρα, είκοσι χρόνια αργότερα, οι υπόλοιποι πέντε ενώνονται απρόθυμα από μια απειλή που θέτει σε κίνδυνο τον φαινομενικά τέλειο κόσμο τους.

<a href="/en/home-cinema-vod/journal-jordan/66869">A journal for Jordan</a>ΣΧΕΤΙΚΑA journal for Jordan

Άποψη: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα η νέα ισπανοαγγλόφωνη σειρά του Appletv+, Now and Then, Τώρα και Τότε, μιας και η ιστορία τοποθετείται σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές στο Μαϊάμι, με δύο διαφορετικά καστ ηθοποιών να υποδύονται τους ίδιους χαρακτήρες τότε και τώρα.

Ένα μυστήριο ενώνει την παρέα, μιας και ο ένας εκ των έξι, είκοσι χρόνια πριν, όντες νέοι και ονειρευόμενοι τι θα κάνουν όταν μεγαλώσουν, βρίσκεται νεκρός. Πλέον σε μια διαφορετική χρονική στιγμή της ζωής τους, οι πέντε φίλοι ενώνονται μιας και ένα μήνυμα απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της σειράς στα τρία πρώτα επεισόδια που είδαμε είναι η απόσταση που θέλει να δηλώσει ανάμεσα στον νεανικό μας εαυτό και τον ώριμο μεσήλικα. Αυτό επιτυγχάνεται αφενός με το διαφορετικό καστ που προσεγγίζει διαφορετικά και τους ρόλους σε σχέση με τους νεότερους σε ηλικία ηθοποιούς που βλέπουμε στα συνεχή flashbacks, αφετέρου με την διαφορετική ζωή που τώρα έχουν και τις αξίες που έχουν αποκτήσει και πάνω στις οποίες έχουν χτίσει την ζωή τους.

Οι ηθοποιοί που τους ενσαρκώνουν και στις δύο φάσεις αποδίδουν εξαιρετικά αυτή την αλλαγή, αλλαγή όχι μόνο βιολογική αλλά και αλλαγή αποφάσεων, επιλογών, ηθικών στάσεων και συμπεριφορών στις μεταξύ τους διαπροσωπικές σχέσεις. Οι νέοι ηθοποιοί είναι σαν να παίζουν σε ένα teen mystery drama και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ηθοποιοί σε ένα δράμα μυστηρίου με αρκετές ωστόσο δόσεις σαπουνόπερας.

Κάτι που δυστυχώς φαίνεται και στην αισθητική της σειράς που θυμίζει αντίστοιχες καθημερινές σαπουνόπερες της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά και της ισπανόφωνης τηλεόρασης, μην κρύβοντας την καταγωγή τους οι Iσπανοί δημιουργοί (Ramon Campos, Gema R. Neira, Teresa Fernandez-Valdez).

Ακόμα και η επιλογή του δίγλωσσου μοιάζει αρκετά άστοχη, καθώς δεν βοηθά αφηγηματικά την ιστορία, αντιθέτως μπερδεύει τον θεατή. Όπως και τα τόσο πολλά πισωγυρίσματα εν τέλει αποδυναμώνουν την αίσθηση μυστηρίου αντί να την επιτείνουν με κάποια πράγματα να μοιάζουν προαποφασισμένα στο story και όχι κάτι που προοδευτικά εξελίσσεται καθώς προχωρούν τα επεισόδια. Ίσως και η πενηντάλεπτη διάρκεια του κάθε επεισοδίου να είναι αρκετά μεγάλη για μια ιστορία που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προσδίδει κάτι παραπάνω από άλλες ιστορίες μυστηρίου, κυρίως της ισπανόφωνης τηλεόρασης και κινηματογράφου, με αντίστοιχες θεματικές, όπως μυστήρια από το ένοχο παρελθόν.

Οι αρχαιοελληνικές Ερινύες έχουν ριζώσει για τα καλά σε κάθε σχεδόν σειρά μυστηρίου που τύψεις και μυστικά από την νεότητα των ηρώων προσελκύουν πλέον το ενδιαφέρον όλων των δημιουργών, αρκεί τουλάχιστον να υπάρχει κάτι διαφορετικό προς τέρψη του θεατή.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 1 Jun 2022, 10:53
Ενημέρωση: 1 Jun 2022, 10:53
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο