Μπορείτε να φανταστείτε τον Έντι Ρεντμέιν, μανιακό δολοφόνο;

Published: 10 Aug 2018, 14:15
Συντάκτης:

Μπορεί ο  Έντι Ρέντμεϊν να μην είναι ο ηθοποιός που θα φανταζόμασταν σε ρόλο μανιακού δολοφόνου που σκότωσε γύρω στους 300 ανθρώπους αλλά αν μη τι άλλο πρόκειται για μία ταλαντούχα προσωπικότητα που σίγουρα δεν θα μας απογοητεύσει.

Στην προσεχή ταινία “The Good Nurse” ο Ρέντμεϊν θα πρωταγωνιστήσει δίπλα στην εξαιρετική Τζέσικα Τσάστεϊν ενσαρκώνοντας έναν χαρακτήρα εκ διαμέτρου αντίθετο από αυτό που προδίδει ο τίτλος. Η ιστορία θα βασίζεται στον αληθινό τρόμο που έσπειρε ο Τσάρλς Κάλλεν, γνωστός και σαν “Άγγελος Θανάτου”, ένας νοσοκόμος που μέσα σε δύο δεκαετίες βρέθηκε ένοχος για τον θάνατο περίπου 300 ασθενών. Στην ταινία θα δούμε την έρευνα και σύλληψη του Κάλλεν στην οποία σημαντικό ρόλο έπαιξε η γενναία νοσοκόμα που θα υποδυθεί η Τσάστεϊν, καθώς βοήθησε δύο ντετέκτιβ από το Νιούαρκ να ανακαλύψουν τα εγκλήματά του.

Το σενάριο για το “The Good Nurse” θα γράψει η Krysty Wilson-Cairns η οποία είναι γνωστή για την δουλειά της στα 1917, Last Night In Soho & Penny Dreadful. 

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Ο Τομπάιας Λίντχολμ τoυ “A War” (υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για το 2016) θα αναλάβει την σκηνοθεσία και με αυτόν τον τρόπο το “The Good Nurse” θα γίνει η πρώτη του Αγγλόφωνη παραγωγή. Έκτοτε έχει σκηνοθετήσει δύο επεισόδια από την πρώτη σεζόν στο Mindhunter του Ντέιβιντ Φίντσερ, αλλά και την στιβαρή, βραδυφλεγή nordic noir σειρά "The investigation". 

Ένας δημιουργός με δυνατότερα credits ως σεναριογράφος (μόνιμος συνεργάτης του Τόμας Βίντερμπεργκ), αλλά με ιδιαίτερη και προσωπική σκηνοθετική ματιά, που αφήνει στίγμα. 

Όπως ακριβώς συμβαίνει και το τρέιλερ που επιτέλους δόθηκε στην δημοσιότητα για την ταινία που αγόρασε το Netflix (και που θα δούμε 26 Οκτωβρίου) που είναι σκοτεινό και σε μερικές στιγμές ανατριχιαστικό. 

Όλα αυτά απόλυτα δικαιολογημένα (και αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος) από τη στιγμή που παραγωγός της ταινίας είναι ο Ντάρεν Αρονόφσκι. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos