Μια βραδιά στο Cine Paris...

Published: 23 May 2024, 19:03
Συντάκτης:

Το καλοκαίρι στην Αθήνα αρχίζει επίσημα με το πρώτο θερινό της σεζόν και το φετινό καλοκαίρι προμηνύεται υπέροχο γιατί σημαδεύεται από την επιστροφή του πιο εμβληματικού θερινού αυτής της πόλης.

<a href="/en/nea/greek-classics-sto-cine-paris/69990">Greek Classics στο Cine Paris</a>ΣΧΕΤΙΚΑGreek Classics στο Cine Paris

Τέσσερα χρόνια μετά το κλείσιμό του λόγω της πανδημίας, το Σινέ Παρί επιστρέφει κι οι σινεφίλ της πρωτεύουσας –αλλά και οι επισκέπτες της– έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν! Σε μία πόλη που τα σινεμά κλείνουν και σε μια χρονιά όπως η φετινή, που μετρήσαμε απώλειες όπως το Ιντεάλ, το Πάλας του Παγκρατίου και το Αλεξάνδρα στην Καλλιθέα, το Σινέ Παρί είναι και πάλι εδώ και μάλιστα με νέα πνοή, καθώς η διαχείριση του προγράμματός του ανήκει πλέον στο Cinobo.

Το Cine Paris βρίσκεται στην ταράτσα του χαρακτηρισμένου ως νεότερου μνημείου κτιρίου του Stelios Philanthropic Foundation της οδού Κυδαθηναίων 22, που διαθέτει μία από τις ωραιότερες θέες της Αθήνας. Το Cinobo ανέλαβε την επαναλειτουργία του ιστορικού θερινού σινεμά και μετά από δουλειά μηνών, παραδίδει το Cine Paris πλήρως ανακαινισμένο, αναβαθμισμένο και πλέον προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία.

Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 22 Μαΐου, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και με μια άκρως ταιριαστή προβολή. Εμείς ήμασταν εκεί και ζήσαμε τη συγκίνηση του να ανεβαίνεις ξανά τα σκαλιά του ιστορικού κτιρίου της οδού Κυδαθηναίων για να βρεθείς στην πιο φωτογενή ταράτσα του κέντρου. Και το Σινέ Παρί μάς υποδέχθηκε όπως το θυμόμαστε, αλλά καλύτερο: διαθέτει πλέον 370 θέσεις, ήχο Dolby Surround 7.1, η οθόνη του έχει σινεμασκόπ πανί και ο περιμετρικός φωτισμός άλλαξε και έγινε πιο γλυκός και διακριτικός, αφήνοντας τον βράχο της Ακρόπολης να κλέβει ανεμπόδιστα την παράσταση.

Η επαναλειτουργία του Σινέ Παρί δεν ήταν εύκολη υπόθεση, όπως είπε και η Δάφνη Μπεχτσή, ιδρύτρια και CEO του Cinobo, καθώς για τις αλλαγές που έγιναν στον χώρο χρειάστηκαν άδειες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όμως με το πείσμα και τη θέληση όλης της ομάδας που εργάστηκε για το project η οθόνη του Σινέ Παρί φωτίστηκε για άλλη μια φορά.

Η προβολή που επέλεξαν για τα εγκαίνια ήταν το “Ποτέ την Κυριακή” (1960) του Ζιλ Ντασέν, η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη, χάρισε Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής στον Μάνο Χατζιδάκι και το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας του Φεστιβάλ Καννών στη Μελίνα Μερκούρη.

Και σε μία πόλη που μεταλλάσσεται με ταχύτατους πλέον ρυθμούς και ψάχνει να βρει την ταυτότητά της, υπάρχει άραγε κάτι πιο μαγικό από το να παρακολουθείς μια τέτοια ταινία και να ρίχνεις παράλληλα κλεφτές ματιές στον Ιερό Βράχο; Η απάντηση είναι μάλλον όχι, γι’ αυτό και είμαστε αισιόδοξοι ότι το κοινό θα αγκαλιάσει εκ νέου το Σινέ Παρί, ανταμείβοντας έτσι την πρωτοβουλία του Cinobo. Από εμάς αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ!

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos