ΣΕΙΡΕΣ

"The Lost Flowers of Alice Hart": Συναισθηματικά αιχμηρό

Published: 14 Aug 2023, 17:55
Συντάκτης:

H εννιάχρονη Άλις (Alyla Brown) ζει με την οικογένειά της σε μια απομακρυσμένη κατοικία, υπό τον τρόμο του κακοποιητικού πατέρα της Κλεμ (Charlie Vickers). H μητέρα της Άγκνες (Tilda Cobham-Hervey) είναι έγκυος ξανά και τα πράγματα έχουν γίνει ανυπόφορα για εκείνη, αφήνοντας την Άλις σε ρόλο προστάτη. Όταν μια μέρα περιπλανιέται ξυπόλυτη μέχρι την πόλη, η μικρή τραβάει την προσοχή της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης Σάλι (Asher Keddie) κι αυτό θέτει σε τροχιά μια σειρά γεγονότων, που καταλήγουν στον ξαφνικό θάνατο των γονιών της και την εμφάνιση της άγνωστης ως τότε γιαγιάς της. Η Τζουν (Sigourney Weaver) την παίρνει να ζήσει μαζί της στο Θόρνφιλντ, μια φάρμα λουλουδιών που λειτουργεί σαν καταφύγιο για κακοποιημένες και τραυματισμένες γυναίκες, ένα μέρος γεμάτο μυστικά και λάθη.

<a href="/en/nea/palm-royale-dokimasmeni-syntagi-horis-riska/69814">"Palm Royale": Δοκιμασμένη συνταγή χωρίς ρίσκα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Palm Royale": Δοκιμασμένη συνταγή χωρίς ρίσκα

Αναμνήσεις και μυστικά, τραύματα και συμβολισμοί, παρόν και παρελθόν μπλέκονται σε έναν αργόσυρτο ρυθμό, που ακολουθεί ένα πανέμορφο Αυστραλιανό τοπίο και πολλά λουλούδια, πολύχρωμα και πολύσημα γηγενή λουλούδια.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Holly Ringland, η νέα σειρά του Amazon Prime συνιστά ένα πυκνό και σκοτεινό αφήγημα και μια ιστορία για τον πόνο και τις επιπτώσεις της κακοποίησης των γυναικών από τους άντρες, για τους τρόπους με τους οποίους η έμφυλη βία επιδρά και μεταλάσσει. Αν κάτι πετυχαίνει επακριβώς το “The Lost Flowers of Alice Hart”, τουλάχιστον στα πρώτα τέσσερα επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, είναι το να μεταδώσει τον ατελείωτο τρόμο της ενδοοικογενειακής βίας, το αίσθημα της απειλής που δεν σε εγκαταλείπει ακόμα και στις ευτυχέστερες των στιγμών, τα σημάδια που αφήνει στο διάβα της.

Με εκκίνηση τον οικογενειακό τρόμο της Άλις, η αφήγηση ακολουθεί την ανάκαμψή της σε μια κοινότητα στην οποία όλα τα Λουλούδια -όπως αποκαλούνται μεταξύ τους οι γυναίκες του Θόρνφιλντ- προσπαθούν να ανακάμψουν από τον δικό τους τρόμο. Δυστυχώς, δεν μαθαίνουμε πολλά για τις υπόλοιπες γυναίκες και πολλά σημεία είναι κάπως περίεργα ή αφήνονται απλά για να υπάρχουν -θα είχε πολύ ενδιαφέρον, για παράδειγμα, να μαθαίναμε περισσότερα για την Τουίγκ (Leah Purcell) και το πώς της πήρανε τα παιδιά, δεδομένου ότι είναι μια ιθαγενής γυναίκα και αυτό συνδέεται άμεσα και τρομακτικά με την Αυστραλιανή ιστορία-.

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι χαρακτήρες, ακόμα και οι πρωταγωνιστικοί, μοιάζουν μέχρι στιγμής κάπως ημιτελείς, σίγουρα όχι πλήρως διαμορφωμένοι, παρά τις ικανοποιητικότατες ερμηνείες ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η εξαιρετική Sigourney Weaver στον ρόλο της αυστηρής και σκληροπυρηνικής Τζουν.

Ωστόσο, παραμένει ένα καλοφτιαγμένο δράμα, εξαιρετικά φωτογραφημένο από τον Sam Chiplin, με μια δυσοίωνη αίσθηση, μια απειλητική ατμόσφαιρα κόντρα στα υπέροχα Αυστραλιανά λουλούδια.

Παρά το φλερτ με το μελόδραμα και την ξαφνική αλλαγή του τέταρτου επεισοδίου σε αφηγηματικό χρόνο και ρυθμό χωρίς ιδιαίτερη ομαλότητα, όπου η ενήλικη πια Άλις (Alycia Debnam-Carey) εγκαταλείπει έξαλλη το Θόρνφιλντ, το “The Lost Flowers of Alice Hart” είναι συναισθηματικά αιχμηρό και καταφέρνει να σε εμπλέξει στην εξέλιξή του, πατώντας σε μια κυριαρχική Weaver και μια ιστορία, που ανεξάρτητα από τις κριντζ στιγμές της, διαθέτει επίκαιρες και δελεαστικές πλευρές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos