"La Belle at the Movies": 10 εκατ. άνθρωποι χωρίς σινεμά για δεκαετίες...

Published: 25 Nov 2020, 14:53

«La Belle at the Movies»... Αυτή είναι η ιστορία της Κινσάσα, μιας πόλης 10 εκατομμυρίων κατοίκων, που πέρασε ολόκληρες δεκαετίες χωρίς να έχει ούτε ένα κινηματογράφο. Στην παραγωγή αυτή της Cecilias Zoppelletto, βλέπουμε το πώς οδηγηθήκαμε σε αυτή την απώλεια.

Μέσα από συζητήσεις με κινηματογραφιστές, ιδιοκτήτες σχετικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους της κυβέρνησης , ανακαλύπτουμε το πώς ολόκληρη αυτή η βιομηχανία έσβησε μέσα σε λίγα χρόνια, το ρόλο που έπαιξε η εκκλησία και πολιτικοί παράγοντες.

Με ιδιαίτερη ποιητική διάθεση στην κινηματογράφηση, καταγράφεται ο αντίκτυπος που είχε αυτή η εξέλιξη στην κοινωνία.

Μια γενιά ολόκληρη που ουσιαστικά στερήθηκε τελείως την εμπειρία του κινηματογράφου και άνθρωποι που με νοσταλγία αναπολούν την μαγεία που βίωναν με σημείο αναφοράς την κινηματογραφική προβολή.

Γνωρίζουμε ανθρώπους που δεν έχουν ταξιδέψει, αλλά μέσα από τις ταινίες "μαθαίνουν για τη ζωή στην Αμερική". Που ενώ ζουν στην Αφρική, έχουν για πρότυπο κάποιον Ευρωπαίο ήρωα ή κάποιο δημοφιλή καουμπόι. Μαθαίνουμε τι συνέβαινε στο Κονγκο την εποχή του απαρτχάιντ αλλά και επί δικτατορίας Μομπούτου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συμμετοχή Ελλήνων επιχειρηματιών στην ιστορία.

Η ταινία διατίθεται με ελληνικούς υπότιτλους μέσω της πλατφόρμας ντοκιμαντέρ Soul Definition. Συνδράμοντας στην πλατφόρμα, υποστηρίζετε τη συγκεκριμένη παραγωγή αλλά και όλες όσες συμμετέχουν σε αυτήν ισότιμα.

Ακολουθεί το τρέιλερ:

Πρώτη δημοσίευση: 25 Nov 2020, 14:53
Ενημέρωση: 25 Nov 2020, 14:53

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos