Ίσως δούμε σε έναν τελευταίο ρόλο τον Τζακ Νίκολσον

Published: 20 Nov 2023, 17:01
Συντάκτης:

Μπορεί να έχει να εμφανιστεί 13 χρόνια στη μεγάλη οθόνη, αλλά σύμφωνα με τη γνώμη πρώην συνεργάτη του ο Τζακ Νίκολσον δεν έχει βγει ακόμα στη σύνταξη!

<a href="/en/tainies/chinatown/69008">Chinatown</a>ΣΧΕΤΙΚΑChinatown

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο Τζέιμς Λ. Μπρουκς, που σκηνοθέτησε το 2010 τον θρυλικό Αμερικανό ηθοποιό στη ρομαντική κομεντί “How Do You Know”, την τελευταία ταινία που έπαιξε πριν την απόσυρσή του. Οι δυο τους βέβαια είχαν συνεργαστεί πρώτη φορά πίσω στο 1983, στο “Terms of Endearment”, που είχε χαρίσει μάλιστα στον Νίκολσον, που είναι και ο ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες στον θεσμό των Όσκαρ, το χρυσό αγαλματίδιο Β’ Ανδρικού Ρόλου.

“Δεν πιστεύω ότι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική”, δήλωσε ο Μπρουκς στο website The Wrap. “Θυμάμαι που είχα έναν φίλο με τον οποίο είχαμε κάποτε μια διαμάχη, όντας κι οι δύο υπό την επήρεια του αλκοόλ, για το ποιος ήταν ο καλύτερος ηθοποιός εκείνη την περίοδο. Τότε, κυριαρχούσε ο Ντάστιν Χόφμαν, τον οποίο διάλεξε ο φίλος μου. Εγώ διάλεξα τον Νίκολσον, λέγοντας μάλιστα ότι είναι ο καλύτερος γιατί θα μπορούσε να παίξει άνετα και τους δυο κεντρικούς ρόλους στο ‘The Odd Couple’ (σημ: κωμωδία του 1968 με τους Γουόλτερ Ματάου και Τζακ Λέμον)”, πρόσθεσε ο Μπρουκς.

Για τον 83χρονο σήμερα σκηνοθέτη, η συμμετοχή του Νίκολσον στο “Terms of Endearment” ήταν ένα “θαύμα” που οφείλεται στο ότι ο ηθοποιός έλαβε το σενάριο από την Ντέμπρα Γουίνγκερ, με την οποία εν τέλει συμπρωταγωνίστησε. Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια και ο Νίκολσον συνέχισε να δημιουργεί αλησμόνητους κινηματογραφικούς χαρακτήρες, όμως από την περίοδο που ακολούθησε την 11η Σεπτεμβρίου μέχρι και το 2010, ο ηθοποιός έχει δείξει μια προτίμηση για πιο ανάλαφρους ρόλους. Ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους του δημιούργησε τόσο μεγάλο σοκ που κατάλαβε αμέσως ότι δεν ήθελε να αναλάβει ρόλους που θα ήταν απαιτητικοί και δραματικοί, αλλά να στραφεί προς τις κωμωδίες, είδος που δεν θεωρεί βέβαια εύκολο. Επιπλέον, είχε δηλώσει ότι, παρότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην το πιστεύουν, ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του αθεράπευτα ρομαντικό.

Ο τελευταίος δραματικός ρόλος του Νίκολσον ήταν στο βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας “The Departed” (2016) του Μάρτιν Σκορσέζε. Οι φήμες περί της συνταξιοδότησης του ηθοποιού έγιναν πιο έντονες μετά το 2017, όταν ο Πίτερ Φόντα, πρώην συμπρωταγωνιστής του Νίκολσον στο “Easy Rider”, δήλωσε ότι ο παλιόφιλός του ουσιαστικά αποσύρεται διακριτικά από την υποκριτική.

Μπορεί να μην ξέρουμε λοιπόν με σιγουριά αν ο τεράστιος Τζακ θα κοσμήσει άλλη μια φορά τη μεγάλη (ή τη μικρή) οθόνη με την πληθωρική παρουσία του, αλλά τουλάχιστον ο γιος του, Ρέι Νίκολσον, ακολουθεί προς το παρόν τα βήματα του πατέρα του, έχοντας εμφανιστεί ήδη στο “Promising Young Woman,” ενώ θα τον δούμε και στην επερχόμενη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος “Gonzo Girl”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos