ΣΕΙΡΕΣ

"Invincible" season 1: Οι ματωμένες γροθιές του... Ανίκητου

Published: 5 Jun 2021, 12:38
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο  έφηβος Mark Grayson περιμένει πώς και πώς να γίνει ο επόμενος υπερήρωας της γειτονιάς.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Σύντομα προσγειώνεται απότομα όταν διαπιστώνει οτι το μενού περιλαμβάνει σκληρή εκπαίδευση, νέο αμόρε, ηθικά διλληματα και πολλά σημάδια απο ξύλοφόρτωμα.

Γνώμη: Πάντα χωρίς spoilers. Ιnvincible λοιπόν, από τον δημιουργό του Walking Dead, Robert Kirkman, ο οποίος έχει φέρει πολλά παλικάρια απο την σειρά  για να δανείσουν τις φωνές τους στη μεταφορά του animated comic στη μικρή οθόνη. Η φωνή του πρωταγωνιστή ανήκει στον Steven Yeun (ξέρω ξύνουμε πληγές απ το Walking τωρα), τη παράσταση κλεβει όμως η στωική και ΄πέτρινη' φωνη του υπέροχου J.K Simmons που κάνει τον πατέρα του Mark, αλλα και  του Walton Goggins σε ρόλο Fury του Ιnvincible. Θα ακούσετε ακόμη Μαρκ Χάμιλ, Τζον Χαμ, Μαχέρσαλα Άλι, Σεθ Ρόγκεν, Ζάζι Μπιτζ και πολλούς'άλλους.

Έχοντας χάσει το λογαριασμό σε σειρές-ταινίες με υπερήρωες, δεν είναι δύσκολο να μαντέψετε οτι δεν μιλάμε για πρωτοτυπία. Πάλι ακολουθούμε τον ήρωα απο την εφηβεία, που έχοντας είδωλο την ναυαρχίδα των υπερηρώων πατέρα του, μαζεύει εμπειρίες αλλα ταυτόχρονα προσπαθεί να ισορροπήσει την κανονική του ζωή και να σώσει τον πλανήτη ταυτοχρονα. Θα κάνει νέους φίλους, θα γνωρίσει κοπέλα, θα τον κυνηγάνε διάφοροι super hero κακοι... ειχε πρόγραμμα, πως το λέμε.

Η διαφορά προκύπτει στον τρόπο που παρουσιάζεται. Ισως τη σειρά διευκολύνει οτι είναι animated, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολύ θα θέλαμε να το δούμε αυτό σε μια ταινία ή σειρά κανονική.Το χιούμορ είναι εκεί που πρέπει χωρίς να γίνεται διαγωνισμός ποιός θα πεί την καλύτερη ατάκα, ενώ την δράση θα τη χαρακτηρίζαμε υπερηρωικά ρεαλιστική.

Προσοχή: Η σειρά είναι για ενήλικες. Δεν κάνουν σκόντο στη βία, σπάνε κρανία, υπάρχει μπόλικο splatter στις μάχες, όλοι οι πρωταγωνιστές τρώνε ασταμάτητο ξύλο και το νιώθουνε. Προσωπικά μου θύμισε και πολύ Dragonball για τους fan του είδους. Ήταν κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα, αν συνυπολογίσουμε ότι δεν ανοίγει ρουθούνι στις πολλές 'αόρατες' μπουνιές σε ταινίες της Marvel.

Ειδικά το τελευταίο επεισόδιο που είναι και το καλύτερο της σειράς, είναι ασταμάτητο και πλησιάζει σε ταινία τρόμου.

Και ενώ ξεκινάει επίσης δυναμικά, οι διάφορες υποπλοκές αποδυναμώνουν τη σειρά που μπάινει στις ράγες συνήθως όταν η οικογένεια Grayson αντιμετωπίζει τους 'δαίμονες΄ τους.

Σαφείς επιρροές απο Spiderman, Hellboy!, μέχρι Χ-Μen, υπάρχει και ένα πολύ ωραιο τρικάκι που εμφανίζει τον τίτλο μονο στο σημειο που τον αναφέρουν σε κάθε επεισόδιο....ματωμένο.

Οκτώ επεισόδια των 45 λεπτών το καθένα, παρακολουθείται πολύ ευχάριστα αλλα δεν μιλάμε για αριστούργημα και προφανώς ούτε κάτι που δεν εχουμε ξαναδεί.

Στριμάρει στο Αmazon Prime υποτιτλισμένο κανονικότατα.

Ξεκινά σήμερα η 2η σεζόν! 

 

Πρώτη δημοσίευση: 5 Jun 2021, 12:38
Ενημέρωση: 3 Nov 2023, 12:48
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos