Η ζωή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στην μικρή οθόνη

Published: 23 Aug 2020, 16:08
Συντάκτης:

Ο 37χρονος Ιρλανδός ηθοποιός Έινταν Τέρνερ (που ενδεχομένως να θυμάστε σαν Kili από την κινηματογραφική τριλογία των Hobbit) επιλέχθηκε για έναν σπουδαίο τηλεοπτικό ρόλο. Θα υποδυθεί τον Λεονάρντο ντα Βίντσι στην επερχόμενη δραματική σειρά «Leonardo».

<a href="/en/nea/true-detective-s04-den-les-ohi-se-ayti-ti-seirara/69389">"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

Η σειρά, σε σενάριο του Στίβεν Τόμπσον (του τηλεοπτικού Sherlock) και του Φρανκ Σπότνιτζ -ο οποίος έχει αναλάβει και την παραγωγή, αφηγείται την ιστορία του διάσημου καλλιτέχνη, μηχανικού και εφευρέτη.

«Είναι πρόκληση που δραματοποιώ τη ζωή ενός από τους πιο συναρπαστικούς ανθρώπους. Ο Λεονάρντο συνεχώς εκπλήσσει και παρά τη φήμη του παραμένει ένα αίνιγμα 500 χρόνια μετά τον θάνατό του» δήλωσε ο Φρανκ Σπότνιτζ (παραγωγός μεταξύ άλλων στα τηλεοπτικά X-Files & The Man In The High Castle) στο Deadline. «Ανακαλύψαμε ελάχιστα γνωστά στοιχεία για τη ζωή του Λεονάρντο και τα ενώσαμε σε ένα παζλ που επιχειρεί να αποκαλύψει τον άνθρωπο πίσω από την ιδιοφυΐα» προσέθεσε.

Στο καστ επίσης, οι Τζέιμς Ντ'Άρσι (Βroadchurch, Agent Carter), Ματίλντα Ντε Αντζέλις (The Undoing), Φρέντι Χάιμορ (Bates Motel, The good doctor).

Μετά από τρίμηνη διακοπή των γυρισμάτων λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η παραγωγή της σειράς «Leonardo» άρχισε ξανά στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου.

Update: Η σειρά "Leonardo" αποτελείται από 8 επεισόδια και πραγματοποιεί την ελληνική πρεμιέρα της, την Κυριακή 28 Μαρτίου με διπλό επεισόδιο και κάθε Κυριακή με ένα επεισόδιο, στις 22:00, αποκλειστικά και σε Α’ τηλεοπτική προβολή από το Novacinema4HD.

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos