Η Φαίδρα Βόκαλη Διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Published: 23 Feb 2021, 14:20

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε πως μετά από ομόφωνη πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, νέα Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αναλαμβάνει η παραγωγός, βραβευμένο μέλος της Ακαδημίας για την ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, Φαίδρα Βόκαλη.

<a href="/en/nea/aytes-einai-oi-tainies-poy-symmetehoyn-sta-vraveia-iris-2024/69557">Αυτές είναι οι ταινίες που συμμετέχουν στα Βραβεία Ιρις 2024</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑυτές είναι οι ταινίες που συμμετέχουν στα Βραβεία Ιρις 2024

Η Φαίδρα Βόκαλη σπούδασε Πιάνο στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες, Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Université Paris Dauphine, και Θεωρία της Αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον Κινηματογράφο από το University College London, με υποτροφία του ΙΚΥ. Έχει εργαστεί στους τομείς της κινηματογραφικής διανομής, της δημοσιογραφίας και των Φεστιβάλ. Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Προγράμματος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" και αρχισυντάκτρια του περιοδικού Σινεμά. Το 2012 ανέλαβε τη Διεύθυνση της νεοσύστατης Marni Films, υλοποιώντας δεκάδες ταινίες και βίντεο ως παραγωγός μέχρι το 2019. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 μικρού μήκους ταινίες, στηρίζοντας ενεργά δημιουργούς στα πρώτα τους βήματα και την καλλιέργεια της ντόπιας κινηματογραφίας. Είναι alumnus του EAVE Producers Workshop, αλλά και του Torino Film Lab (Script & Pitch, Framework). Οι ταινίες της έχουν βραβευθεί και προβληθεί σε Διεθνή Φεστιβάλ όπως τα Ρότερνταμ, SXSW, Λοκάρνο, Εδιμβούργου, Νέας Υόρκης, Ευρωπαϊκά Βραβεία LUX, και σε πολλά ακόμη μέρη του κόσμου. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, με τίτλο ΕΝΟΜΕΝΑ, ενώ συνεχίζει την ενασχόλησή της με την παραγωγή ως μέλος της νεοϊδρυθείσας εταιρείας Late Bloomers. 

Επιλεγμένη Φιλμογραφία ως Παραγωγός:

2019 Αμυγδαλιά, της Χριστίνας Φοίβη | ντοκιμαντέρ
2019 Ρουζ, του Κωστή Θεοδοσόπουλου | μικρού μήκους
2018 To Mαγικό Δέρμα, του Κωνσταντίνου Σαμαρά | μεγάλου μήκους
2016 Αφτερλωβ, του Στέργιου Πάσχου | μεγάλου μήκους
2016 Suntan, του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου | μεγάλου μήκους
2016 Ακρυλικό, του Νίκου Πάστρα | μικρού μήκους
2013 Kινγκ Κονγκ, του Νίκου Κυρίτση | μικρού μήκους

Πρώτη δημοσίευση: 23 Feb 2021, 14:20
Ενημέρωση: 23 Feb 2021, 14:20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos