ΣΕΙΡΕΣ

"Home before dark" season 1: Συμπαθητικό, απλά

Published: 25 May 2020, 03:11
Συντάκτης:

Σύνοψη: Αν και μόλις εννέα ετών, η μικρή Χίλντι έχει ήδη το μικρόβιο της δημοσιογραφίας μέσα της. Στο Μπρούκλιν, η ίδια εκδίδει την δική της εφημερίδα με τα νέα της οικογένειάς της και όχι μόνο, όμως μετά την μετακόμιση τους στο πατρικό σπίτι του πατέρα της στο Έρι Χάρμπορ, η Χίλντι επικεντρώνει την ενέργειά της στον θάνατο της γειτόνισσάς της. Οι έρευνές της θα καταλήξουν σε μία υπόθεση απαγωγής πίσω στο 1988.

<a href="/en/nea/new-look-monotono-kai-afiloxeno-gia-ton-theati/69579">"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή

Άποψη: Ένα οικογενειακό μυστήριο και μία ιστορία κεκαλυμμένη από πολιτεία και αστυνομία δεν είναι υποθέσεις που θα μείνουν άλυτες υπό την ερευνητική ματιά της Χίλντι Λίσκο, αντίθετα είναι μόνο η αρχή. Εμπνευσμένη από τα πραγματικά κατορθώματα της δεκατριάχρονης Χίλντι Λισάκ, του νεότερου μέλους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, η νέα σειρά της AppleTV, δεν φοβάται να δοκιμαστεί σε ακόμα μία οικογενειακή σειρά (εάν το “Amazing Stories” μπορεί να υπολογιστεί ως τέτοια) η οποία ενώ μπορεί σποραδικά να ξενίσει τους νεότερους ηλικιακά θεατές, στην πλειονότητά της κρατάει χαμηλό προφίλ και κάνει ήπια χρήση της αστυνομικής ιδιότητας αναφορικά με την βία. Βέβαια, κάτι τέτοιο είναι φυσικό και επόμενο όταν οι βασικοί δημοσιογράφοι της υπόθεσης είναι τρία εννιάχρονα παιδάκια, τα οποία όταν δεν ψάχνουν για στοιχεία παλεύουν για την εξάλειψη του bullying στο σχολείο τους.

Ωστόσο, η εξαφάνιση του Ρίτσι Φάιφ στο παρελθόν αποτελεί μία μαύρη σελίδα για την πόλη και η μικρή Χίλντι το αντιλαμβάνεται λίγες μόνο μέρες μετά την άφιξή της. Σε όσους άρεσε η μικρή Μπρούκλιν Πρινς στο “The Florida Project” σίγουρα θα ευχαριστηθούν και με αυτήν την εκδοχή της ηθοποιού, μία σαφώς πιο ήσυχη προσωπικότητα αλλά εξίσου φιλοπερίεργη, που οδηγεί στα δικά της μονοπάτια και αυτήν την ιστορία με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας της να μπορεί να κριθεί είτε θετικά είτε αρνητικά γιατί, καλά τα εξωσχολικά ενδιαφέροντα αλλά οι μικροί ξερόλες δεν χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης.

Ανάλογα, ένα παιδί που πίνει καφέ και γράφει μανιωδώς στο λάπτοπ ενώ αναρωτιέται εάν η δημοσίευσή του θα πλήξει την αστυνομική κοινότητα ώστε να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση, δεν είναι ένα θέαμα που πείθει και εγγυάται για την επιτυχία μιας σειράς. Ούτε βέβαια και για το αντίθετο.

Ενώ το “Home Before Dark” μοιάζει επιτηδευμένο κατά τόπους και υπενθυμίζει συχνά ότι η αρμονικές σχέσεις της οικογένειας ( ο Τζιμ Στέρτζις του “21” μεγάλωσε και έχει καλή επικοινωνία με την κόρη του, Χίλντι) είναι η αρχή του παντός, κρατάει μία αγωνία για καθένα από τα δέκα επεισόδιά του ώστε να βλέπονται με σχετική άνεση. Ιντριγκάρει με αρκετούς χαρακτήρες, όπως κάθε σειρά που επιστρέφει σε παλαιό τραύμα οφείλει να κάνει, και με εξαίρεση μερικούς άγαρμπους ρόλους, το σύνολο αποδίδει το μυστήριο που περιβάλλει ως συνήθως τις μικρές κοινωνίες όπου όλοι είναι λιγάκι ένοχοι.

Αλλά αν μπορούσαμε να συνοψίσουμε την σειρά με μία λέξη, αυτή θα ήταν: συμπαθητική. Συμπαθητική οικογένεια, συμπαθητικοί χαρακτήρες, συμπαθητική πλοκή, συμπαθητικό τέλος. Μία συμπαθητική εμπειρία για δέκα επεισόδια, μία συμπαθητική παραγωγή για την AppleTV. Αλλά δυστυχώς το συμπαθητικό πάντα φτάνει στα όρια του πολύ νωρίς πριν προλάβει να απογειωθεί.

Το “Home Before Dark” έχει ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν.

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos