Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Η Κέιτ Μπλάνσετ Πρόεδρος Κριτικής επιτροπής

Published: 16 Jan 2020, 16:06
Συντάκτης:

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της διοργάνωσης, Αλμπέρτο Μπαρέρα, ο οποίος σχολίασε: «Η Κέιτ Μπλάνσετ δεν είναι απλά ένα ίνδαλμα του σύγχρονου κινηματογράφου που συνεργάστηκε με μεγάλους δημιουργούς την τελευταία 20ετία και αγαπήθηκε από το κοινό. Η δέσμευσή της στον καλλιτεχνικό και ανθρωπιστικό τομέα και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η υπεράσπισή της για τη χειραφέτηση των γυναικών σε μια κινηματογραφική βιομηχανία που εξακολουθεί να συμβαδίζει με τις αρσενικές προκαταλήψεις, την έκαναν πρότυπο έμπνευσης για την κοινωνία. Το τεράστιο ταλέντο της ως ηθοποιός, σε συνδυασμό με τη υψηλή της νοημοσύνη και το ειλικρινές πάθος για τον κινηματογράφο, αποτελούν ιδανικές ιδιότητες για την θέση του Προέδρου Κριτικής Επιτροπής».

<a href="/en/nea/nomadland-egine-oskariko-favori/63283">Το "Nomadland" έγινε οσκαρικό φαβορί</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο "Nomadland" έγινε οσκαρικό φαβορί

Η 51χρονη, βραβευμένη με 2 Όσκαρ (Aviator, Blue Jasmine) και υποψήφια άλλες 5 φορές Αυστραλέζα, υπήρξε το 2018 Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και στο Φεστιβάλ των Καννών.

Τόνισε περιχαρής: «Κάθε χρόνο ανυπομονώ για την επιλογή των ταινιών στην Βενετία. Το φεστιβάλ της Βενετίας είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου – μια γιορτή για το μέσο εκείνο που προκαλεί και εμπνέει: το σινεμά σε όλες του τις μορφές. Είναι τιμή και ευχαρίστηση μου να είμαι η Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής».

Το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos