Φεστιβάλ Crossing Europe: Η Αγγελική Παπούλια το τιμώμενο πρόσωπο

Published: 27 Apr 2023, 12:24
Συντάκτης:

Το αυστριακό κινηματογραφικό φεστιβάλ Crossing Europe επιλέγει κάθε χρόνο για το τιμητικό του αφιέρωμα, έναν καλλιτέχνη της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής σκηνής και παρουσιάζει το έργο του στο κοινό.

<a href="/en/tainies/o-teleytaios-iroas/69802">Ο τελευταίος ήρωας</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ τελευταίος ήρωας

Φέτος, το τιμώμενο πρόσωπο είναι η Αγγελική Παπούλια, η οποία βρίσκεται στο Λιντζ της Αυστρίας, όπου θα παρουσιάσει ορισμένες από τις ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει και θα απαντήσει σε q & a με το κοινό. 

Πρόκειται για τον «Κυνόδοντα» και τις «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, την «Εκρηξη» και το «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα, το «Human Flowers of the Flesh» της Ελενα Γουίτμαν και το «Ησυχία 6-9» του Χρήστου Πασσαλή.

Σύμφωνα με τα λόγια των διοργανωτώνΜε τις εντυπωσιακές και πολύπλευρες ερμηνείες της, που αρνούνται πεισμάτικά την ασάφεια, η Αγγελική Παπούλια έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες σημαντικών εκπροσώπων του φρέσκου ελληνικού σινεμά. Η ρήξη με τους κανόνες και τις συμβάσεις τόσο στην τέχνη όσο και στη ζωή είναι το κλειδί για εκείνη, όπως υποστηρίζει η ίδια. Αυτό περιλαμβάνει την αμφισβήτηση των κοινωνικών δομών, των αντιλήψεων για το φύλο και των προτύπων ρόλων, καθώς και το να παραμένεις ανοιχτός σε νέα πράγματα σε κάθε κινηματογραφικό ρόλο. Η δουλειά της ως ηθοποιός χαρακτηρίζεται από ανοιχτό μυαλό, ειλικρίνεια, περιέργεια και μόνιμη αναζήτηση – μια προσέγγιση που την κάνει να κοιτάζει τον κόσμο αντίθετα στις κυρίαρχες προσδοκίες και να προσπαθεί να τις ξεπερνά.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου θα δώσει ένα masterclass, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και σε streaming. 

Το Crossing Europe Film Festival πραγματοποιείται στο Λιντζ της Αυστρίας μέχρι την 1η Μαΐου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos