ΣΕΙΡΕΣ

"Elite" season 3: Σαπουνόπερα πολυτελείας

Published: 22 Mar 2020, 14:28
Συντάκτης:

Ο τρίτος κύκλος της ισπανικής αυτής επιτυχίας (με τον τέταρτο κύκλο να αναμένεται να ανακοινωθεί από το Netflix), ξεκινά από τη σκηνή όπου μας άφησε ο προηγούμενος και εξελίσσεται στο ίδιο μοτίβο στο οποίο μας είχε συνηθίσει, γιατί προφανώς σκέφτηκαν οι δημιουργοί της ότι μία επιτυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις.

<a href="/en/nea/control-z-season-1-neaniki-patroparadoti-sapoynopera/62750">"Control Z" season 1: Nεανική πατροπαράδοτη σαπουνόπερα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Control Z" season 1: Nεανική πατροπαράδοτη σαπουνόπερα

Έτσι και εδώ, τα προσωπικά δράματα και οι περιπέτειες των πάντα εξαιρετικά όμορφων εξαιρετικά πλούσιων και εξαιρετικά ώριμων αυτών εφήβων, διακόπτονται από αστυνομικές ανακρίσεις για ένα έγκλημα, το οποίο, όπως φαίνεται σταδιακά από τις ιστορίες που εξελίσσονται, όλοι είχαν θεωρητικά κίνητρο να διαπράξουν.

Η σειρά επιστρέφει στους γνωστούς χαρακτήρες της, εισάγοντας ελάχιστους καινούργιους, αλλά δημιουργεί παράλληλα νέες σχέσεις και συμμαχίες, εξερευνώντας εμπνευσμένα τα όρια των πρωταγωνιστών της. Είναι φανερό ότι οι σεναριογράφοι του Elite, αν και συχνά φαίνονται να στερούνται έμπνευσης ή πρωτοτυπίας, αναμφισβήτητα ξέρουν ωστόσο να περιπλέκουν καταστάσεις. Φροντίζουν εξάλλου, να δίνουν άφθονες σε κάθε σκηνή της εξελίξεις, ώστε παρά την κάποια αφέλεια και κενότητα τους, δεν προλαβαίνει ο θεατής με τίποτα να ενοχληθεί πραγματικά.

Η σειρά είναι από κάθε άποψη μη ρεαλιστική και αφηνόμαστε έτσι να μας ξεναγήσει με ασφάλεια σε ίντριγκες και προβλήματα που δεν μας αγγίζουν, όχι πάντα εμπνευσμένα, συχνά αναμενόμενα, αλλά πάντα υπό τους ήχους της ρεγκετόν, με σκηνές γεμάτες πισίνες, κοκτέιλ, πάρτυ, κομψά ρούχα και όμορφα νεανικά σώματα. Το Elite, ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι μπορεί να είναι σαπουνόπερα, αλλά είναι πάντως σαπουνόπερα πολυτελείας. Και για αυτό δεν αποφεύγει τις κάποιες άστοχες υπερβολές ή το ηθικοπλαστικό φινάλε με μία απογοητευτική και εντελώς βεβιασμένη λύση του μυστηρίου της, σε αντίθεση με τις μάλλον ικανοποιητικές ανατροπές των προηγούμενων κύκλων.

Έτσι, όσοι θεατές ψάχνουν για μία ακόμη νεανική σειρά για τους προβληματισμούς της εφηβείας, καλό είναι να στραφούν αλλού. Γιατί οι πρωταγωνιστές του Elite συμπεριφέρονται ως ενήλικες και τα προβλήματά τους είναι προβλήματα ενηλίκων. Παρά τα πάρτυ, τη μουσική και τις σκηνές σεξουαλικού πειραματισμού, το Elite αποτυγχάνει αυτό που άλλες σειρές όπως το Sex Education του Netflix, παλαιότερα το Skins, ή το πρόσφατο Euphoria του HBO κατάφεραν, να αποτυπώσουν δηλαδή την άγρια και ατίθαση πλευρά της νεότητας, να μπουν σε ειλικρινά σκοτεινά μονοπάτια, χωρίς να καταφύγουν καν σε φόνους και αστυνομικές ανακρίσεις.

Πετυχαίνει ωστόσο το Elite κάτι εντελώς διαφορετικό. Να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για το θεατή, να μοιάζει οικείο χωρίς να επαναλαμβάνεται και χωρίς να πλατειάζει, κάτι που είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για σειρές σαν και αυτή, που δεν θυμάσαι ακριβώς γιατί τις ξεκίνησες, αλλά συνεχίζεις να τις βλέπεις από συνήθεια.

5,5 / 10

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 22 Mar 2020, 14:28
Ενημέρωση: 30 Nov 2020, 14:43
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos