Δύο ελληνικές μικρού μήκους στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Published: 19 Jul 2019, 20:18

Άλλη μια σημαντική διάκριση για δύο νέους Έλληνες κινηματγοραφιστές που θα δουν τις μικρού μηκους ταινίες τους να διαγωνίζονται στο 72ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Στέλλα Κυριακοπούλου συνεχίζει με την 2η μικρού μήκους ταινία της, «Mom’s movie», η οποία συμμετέχει στο Διαγωνιστικό του Λοκάρνο, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Φιλίνη.

Η προηγούμενη ταινία της, «Βόλτα» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance το 2015, αποσπώντας το βραβείο Women in Film Short Film Grant, ενώ βραβεύθηκε ως η καλύτερη ταινία μικρού μήκους το 2015 από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογραφου.

Η Στέλλα Κυριακοπούλου γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ από Ελληνες γονείς, ζει και εργάζεται στη Βαρκελώνη.

Ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης επιστρέφει στο Φεστιβάλ της ελβετικής πόλης με το «Όλες οι φωτιές, η φωτιά», πέντε χρόνια μετά το «ΙΙ».  

Αντρες απελευθερώνουν πουλιά στα βουνά. Δύο αποξενωμένα αδέλφια δοκιμάζουν το σημάδι τους παρέα με τους γιους τους. Είναι η κυνηγετική περίοδος. Μπορεί η καρδιά ενός πουλιού να σταματήσει στον ουρανό χωρίς σκάγια να περάσουν το σώμα του; Παίζουν Νίκος Γεωργάκης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Θανάσης Μπράτος, Βαγγέλης Τσιμπογιάννης

Ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Eχει την Ελληνική και Γερμανική εθνικότητα. Μετά το «ΙΙ», γύρισε τα «Odette» (2015, 16’), «Ακτιστο Φως» (2017, 29') με πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο και «Astrometal» (2017, 15') με πρεμιέρα στους Ορίζοντες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το Φεστιβάλ του Λοκάρνο διεξάγεται φέτος από τις 7 μέχρι και τις 17 Αυγούστου.

Published: 19 Jul 2019, 20:18
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο