ΣΕΙΡΕΣ

“Dirty Lines”: Το reminder που χρειάζεσαι πως η ζωή είναι ωραία και.. σέξυ!

Published: 19 Apr 2022, 18:44
Συντάκτης:

Σύνοψη: Στο Άμστερνταμ του ’80 μια δραστήρια φοιτήτρια βρίσκει τυχαία δουλειά σε μια τηλεφωνική γραμμή σεξ που ξεκίνησαν δύο αδέλφια. Την επιχείρηση ροζ γραμμών βάζει σε λειτουργία ο Φρανκ που βλέπει μια ευκαιρία όταν ο οργανισμός τηλεπικοινωνιών της χώρας εγκαινιάζει αριθμούς πρόσθετου τέλους.

<a href="/en/nea/fallout-season-1-oi-fan-tha-apotheosoyn/69796">"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν

Το ερασιτεχνικό, αυτοσχέδιο πείραμα που ξεκινάει από το γκαράζ της οικογένειάς του παίρνει γρήγορα διαστάσεις βιομηχανίας πολλών εκατομμυρίων. Με τη βοήθεια του αδελφού του Ραμόν και μιας ιδιόμορφης παρέας, ο Φρανκ ξεκινά την πρώτη εταιρεία τηλεφωνικού σεξ στην Ευρώπη.

Άποψη: Είναι περίεργο πώς οι σειρές με φόντο τη δεκαετία του ΄70 και του ΄80 και με θέμα τις πρώτες σεξουαλικές επαναστάσεις μοιάζουν να έχουν γίνει ένα ξεχωριστό είδος. Το “Dirty Lines”, σε σενάριο του Πίτερ Μπαρτ Κορτάους (Fighter’s Heart, Penoza), είναι μία από αυτές.

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο “06-Cowboys” και μπορεί ο πικάντικος τίτλος της να μας κάνει -ορθώς- να φανταζόμαστε ανθρώπους που έχουν ψεύτικους οργασμούς σε ένα στούντιο ηχογράφησης, όμως, το “Dirty Lines” είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Με ένα timeline που πηγαίνει συνεχώς μπρος και πίσω στην ιστορία των πρωταγωνιστών για να αποκαλύψει πώς διαμορφώθηκαν οι ζωές και οι σχέσεις τους, η σειρά παρουσιάζει μια εποχή γεμάτη μεγάλες αλλαγές, αλλά και πολλά ταμπού. Και όλα αυτά σε μια χώρα που σήμερα θεωρείται από τις πιο “προχωρημένες” σε θέματα σεξουαλικής φύσης και όχι μόνο.

Οι χαρακτήρες χτίζονται με τρυφερότητα και γίνονται συμπαθείς ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Το cast είναι εξαιρετικά επιτυχημένο: η Τζόι Ντελίμα είναι η γλυκιά Μάρλι που σπάει τα δεσμά της καταπιεστικής της οικογένειας και συναντά τον έρωτα και την επιτυχία, με τα λόγια της μαμάς της να κάνουν, ωστόσο, συνεχώς pop up στο κεφάλι της.  O Μίνε Κόλε είναι ένας νευρικός και υπέροχα αστείος στις στιγμές απελπισίας του Φρανκ. Οι Κρις Πίτερς, Τσάρλι Τσαν Νταζελέ, Γιούλια Άκερμανς προσφέρουν στιγμές γέλιου και συγκίνησης και μας θυμίζουν πώς είναι οι φίλοι που θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας.

Η σειρά έχει να κάνει τελικά με μια παρέα που γράφει ιστορία, τη στιγμή που στην Ευρωπαϊκή ιστορία όλα αλλάζουν και τα καλύτερα μοιάζουν πολύ κοντά στο να συμβούν.

Το “Dirty Lines” παίρνει ένα όχι και τόσο σοβαρό θέμα και το μετατρέπει σε μια απολαυστική μίξη κωμωδίας και προσωπικού δράματος, μέσα σε 6 επεισόδια που βλέπονται… αβασάνιστα και αβίαστα. Και έχουν από εμάς ένα μεγάλο “ναι”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos