ΣΕΙΡΕΣ

"The Continental": Fun to watch εμπειρία

Published: 28 Oct 2023, 17:34
Συντάκτης:

Σύνοψη:  Έργα και ημέρες γύρω από το Continental, ξενοδοχείο που μάζευε κάθε καρυδιάς καρύδι, ενώ αποτελούσε το καταφύγιο με συγκεκριμένους όρους και κανόνες για πάσης φύσεως εκτελεστές. Το σύμπαν του John Wick μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

<a href="/en/nea/palm-royale-dokimasmeni-syntagi-horis-riska/69814">"Palm Royale": Δοκιμασμένη συνταγή χωρίς ρίσκα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Palm Royale": Δοκιμασμένη συνταγή χωρίς ρίσκα

Γνώμη: Για αυτό στο άκουσμα μιας σειράς γύρω από τον Winston, τον εκλεπτυσμένο ιδιοκτήτη του hotel (χωρίς τον θαυμάσιο Ian McShane στο ρόλο) καθώς θα βλέπαμε την ιστορία περίπου από την αρχή, δεν οδήγησε σε πανηγυρισμούς. Μέσα σε όλα αυτά, ετοιμάζεται και η Ballerina με Ana de Armas (το δεχόμαστε, ένας σοβαρός λόγος για να το δείς) μια εκτελεστρια στα χνάρια του Wick. Η υπόθεση όλων αυτών μυρίζει ξεζούμισμα από μακρυά ..

Παρόλα αυτά η σειρά τα σπάει!

Με το που κυκλοφόρησε, κάποιοι κριτικοί στην Αμερική ισοπέδωσαν το εγχείρημα, αφού δεν κατάφεραν να χτυπήσουν το ίδιο το Wick και τη σαρωτική επιτυχία του στο genre της δράσης. Τι περιμέναν άραγε;

Απ' τη μία, μας έχουν ζαλίσει για τις τρεις ώρες και κάτι ψιλά του νέου Σκορσέζε (δεν είδα κανείς να παραπονιέται στον Τιτανικό, τους Avengers, τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών), από την άλλη ψάχνουμε υπόβαθρο στα πάντα και ερμηνείες ζωής.

Το Continental δεν είναι τέτοιο. Μια ιστορία εκδίκησης γύρω από δύο αδέρφια που μπλέκουν με έναν τρελακια Mel Gibson και ένα μωσαϊκό από ημιτρελους φονιάδες. Εξυπηρετεί το πλάνο; Άριστα.

Τα 3 πρώτα επεισόδια (που γεμίζουν ένα 90λεπτό το κάθε ένα) είναι πλημμυρισμένα από στυλ του 70, με πλήρη αυτογνωσία για το τι μπορούν να προσφέρουν.

Οι χαρακτήρες βγάζουν μια μαγκιά κρατώντας την άνεση να πετούν ατάκες (ξεκάθαρη η επιρροή από το σινεμά του Γκάι Ρίτσι), ενώ οι μάχες με τα ατελείωτα πιστολίδια είναι εξίσου καλογυρισμένες και κινηματογραφικά όπως οι ταινίες με τον Κιάνου Ριβς, χωρίς να γίνεται σκόντο στο μακελειό, με γενναίες δόσεις κομπάρσων να κοπανιούνται.

Οπότε ναι, οι δημιουργοί είχαν μια βάση να κινηθούν, αλλά ταυτόχρονα κράτησαν τη φρεσκάδα χωρίς να το παίζουν οι John Wick  των φτωχών. Το κλείσιμο του ματιού υπάρχει σε πολλά σημεία (για τους φανς του franchise), αλλά ξεκάθαρα βασίζεται στις δικές του δυνάμεις.

Άρα, όποιος θέλει να δει μια απίστευτη σειρα, ΔΕΝ είναι το Continental.αυτή, αλλά μια ποτάρα που θα σε χαλαρώσει απλώνει το χαλί για μια από τις πιο fun to watch εμπειρίες για φέτος και αν μη τι άλλο το Fun το ψάχνουμε τώρα τελευταία με το κυάλι σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos