ΣΕΙΡΕΣ

“Cobra Kai” season 5: Τίποτα δεν θα είναι ξανά όπως πριν, Σαμ

Published: 14 Sep 2022, 19:46
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά τα συγκλονιστικά αποτελέσματα του All Valley Tournament, η νέα σεζόν βρίσκει τον Τέρι Σίλβερ να επεκτείνει την αυτοκρατορία του Cobra Kai και να προσπαθεί να κάνει το "No Mercy" καράτε το μοναδικό στιλ πάλης στην πόλη -και όχι μόνο.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Με τον Κριζ πίσω από τα κάγκελα και τον Τζόνι να αφήνει το καράτε στην άκρη για να βρει τον Μιγκέλ, ο Ντάνιελ καλεί έναν φίλο από τα παλιά για βοήθεια.

Άποψη: Οι fans το περίμεναν με λαχτάρα για να το τελειώσουν -κατά γενική ομολογία- μέσα σε ένα βράδυ.

Η σειρά που θύμισε στους 30 plus τα παιδικά τους χρόνια, τότε που τα μεσημέρια του Σαββάτου σήμαιναν ταινίες με εφηβικούς έρωτες, σχολικούς χορούς και το καλό πάντα νικούσε, επανήλθε δυναμικά με μια 5η σεζόν γεμάτη δράση. Ίσως, όμως, είναι και η πρώτη φορά στο Cobra Kai που τα πολλά μπουνίδια περισσεύουν και τη σκυτάλη της πλοκής παίρνει η εξέλιξη των χαρακτήρων, έτσι όπως θα τη θέλαμε για να νιώσουμε ξανά λίγη από τη σιγουριά και την αθωότητα περασμένων δεκαετιών, πριν η εξόντωση των “καλών” γίνει hot thing.

Σαπουνόπερα; Ίσως. Dramedy; Ναι. Απολαυστικό; Σίγουρα ναι. Από το πρώτο επεισόδιο η ένωση του Τζόνι με τον Ρόμπι είναι επεισοδιακή όπως και η μετέπειτα προσπάθεια του Λόρενς να συμφιλιώσει τους δύο άλλοτε μεγάλους αντιπάλους Ρόμπι και Μιγκέλ. Η Σαμ αναζητά τον εαυτό της και αναφέρει συχνά πως θα ήθελε τα πράγματα να γίνουν όπως ήταν πριν την ήττα της στο τουρνουά. Ο Κριζ οργανώνει τις ίντριγκές του από τη φυλακή αυτή τη φορά. Ο Τέρι είναι ο εκνευριστικός κακός που όλοι θυμόμαστε και η δίψα του για ένα μεγαλείο που μάλλον μόνο αυτός έχει στο μυαλό του συνεχίζει να πληγώνει ανθρώπους. Και ενώ ο Ντάνιελ και ο Τσόζεν προσπαθούν να βρουν ένα σχέδιο ώστε να κόψουν μια για πάντα το κεφάλι του φιδιού, η Τόρι είναι τελικά εκείνη με τον πιο σημαντικό ρόλο στο μεγάλο χτύπημα.

Είναι κάπως ωραίο που οι σχέσεις μπαίνουν σε πρώτο πλάνο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο ανταγωνισμός, οι προπονήσεις και η τελική μάχη δεν είναι, για ακόμα μία φορά, συναρπαστικά. Οι πρωταγωνιστές δεν απογοητεύουν ούτε στις πολεμικές τους ικανότητες, αλλά ούτε και στο συναίσθημα. Ναι, είναι μια σεζόν γεμάτη που βλέπεται μονορούφι και σε αφήνει με μια αίσθηση ικανοποίησης, αλλά και ένα αναπάντεχο cliffhanger

Μέχρι τώρα η σειρά δεν έχει ανανεωθεί επίσημα για 6η σεζόν. Με την επιτυχία, όμως, που τη συνοδεύει ήδη από τις πρώτες μέρες που η 5η σεζόν είναι on air, δεν θα είναι έκπληξη αν ακουστεί σύντομα κάτι τέτοιο.

Και αν με τις δεδομένες συνθήκες φαίνεται απίθανο τα πράγματα στο Ολ Βάλεϊ να γίνουν όπως πριν, θα πρέπει να κάνετε υπόκλιση, να πάρετε βαθιά ανάσα και να φτάσετε μέχρι το τελευταίο επεισόδιο για να αποφασίσετε αν αυτό τελικά συμβαίνει ή όχι για καλό…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos