ΣΕΙΡΕΣ

“Bridgerton” season 2: Χωρίς σκηνές σεξ, αλλά με τον ερωτισμό να κυριαρχεί

Published: 11 Apr 2022, 14:27
Συντάκτης:

Υπόθεση: Ένα διαφορετικό μέλος των Bridgerton μπαίνει στο προσκήνιο. Ο Anthony είναι ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια της οικογένειας και μοιάζει να έχει υψώσει τα δικά του τείχη στο συναίσθημα, μια απόρροια του θανάτου του πατέρα του στα ίδια το τα χέρια, όταν ακόμα ήταν σε τρυφερή ηλικία.

<a href="/en/home-cinema-streaming/scoop/69787">Scoop</a>ΣΧΕΤΙΚΑScoop

Η ώρα έχει έρθει για τον Anthony να παντρευτεί και η υποψήφια νύφη θα πρέπει να είναι όμορφη, αστεία, έξυπνη και -κυρίως-  μια γυναίκα που δε θα τον κάνει να την ερωτευτεί. Ο νέος μας πρωταγωνιστής βρίσκει αυτό που ψάχνει στο πρόσωπο της Edwina Sharma, όμως, ο πραγματικός έρωτας έχει τον τρόπο να “του τη φέρει”.

Άποψη: Θα ήταν άδικο να μπούμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τη δεύτερη σεζόν του Bridgerton με την πρώτη. Θα ήταν εξίσου άδικο να συγκρίνουμε τον νέο ήρωα της ιστορίας Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) με τον -κορίτσια ψυχραιμία!- Simon Bassett (Rege Jean-Page). Αυτή τη φορά πάμε να δούμε την ιστορία ενός άλλου ζευγαριού με διαφορετική, αλλά όχι λιγότερο έντονη χημεία, που αντιμετωπίζεται διαφορετικά και από την ίδια τη σειρά.

Έχοντας γράψει αυτά, η πλοκή της δεύτερη σεζόν απείχε από την πρώτη, αλλά και δεν απείχε. Παράλληλα με το στόρι του γάμου του βασικού ήρωα, εξελίσσονται και άλλες μικρές ιστορίες, μέσα από τις οποίες οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν το κεντρικό ζευγάρι αναδεικνύονται αλλά και ωριμάζουν. 

Όπως ήδη έχει σχολιαστεί άπειρες φορές, το Bridgerton “δίνει ρέστα” στα κουστούμια και στα σκηνικά της εποχής. Οι ενδυματολογικές και σκηνογραφικές επιλογές μας μεταφέρουν αβίαστα στον 19ο αιώνα. Ως προς την κοινωνία τη εποχής, το Bridgeton έχει δημιουργήσει ένα δικό του σύμπαν όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, σε αντίθεση με την τότε πραγματικότητα που οι κοινωνικές διακρίσεις ανάλογα με το χρώμα του δέρματος μεσουρανούσαν. Και αυτό μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό, είναι, όμως, ανακουφιστικό την ώρα που θέλεις να χαλαρώσεις στον καναπέ σου και να αφήσεις για λίγο τα άσχημα έξω από την πόρτα σου.

Μουσικά, οι διασκευασμένες ενορχηστρώσεις γνωστών κομματιών όπως το “Diamonds” της Rihanna ή το “Sign of the Times” του Harry Styles γίνονται το τέλειο soundtack σε σκηνές και χορούς, κάτι που είδαμε να συμβαίνει και στην πρώτη σεζόν.

Τέλος, οι δύο πρωταγωνιστές Simone Ashley και Jonathan Bailey έχουν μια χημεία που ηλεκτρίζει. Και ενώ οι ερωτικές σκηνές λείπουν, η ερωτική ένταση που συσσωρεύεται διαπερνά την οθόνη και φτάνει στον θεατή. Και αυτό έχει να κάνει τελικά με το τι ορίζει ο καθένας ως sexiness στη μυθοπλασία, αλλά και στη ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos