Το "Boiling point" θα γίνει σειρά

Published: 20 Nov 2022, 15:20
Συντάκτης:

Το Boiling Point, ένα βρετανικό δράμα του Philip Barantini με τον Stephen Graham να υποδύεται έναν σεφ σε μια κουζίνα εστιατορίου, εκτιμήθηκε και έλαβε θετικές κριτικές, ιδίως για την χρήση μονοπλάνου. Είχε μάλιστα προταθεί για τέσσερα βραβεία BAFTA.

Τώρα το BBC ετοιμάζει το σίκουελ αλλά σε μορφή τηλεοπτικής σειράς. Η σειρά θα διαδραματίζεται έξι μήνες μετά τα γεγονότα της ταινίας. Πλέον η βοηθός σεφ Carly (Vinette Robinson) θα είναι επικεφαλής σεφ στο δικό της εστιατόριο. Αρκετοί από τους ηθοποιούς της ταινίας θα επαναλάβουν τους ρόλους τους, όπως και ο Stephen Graham ως Andy και η Hannah Walters ως Emily.

Το μεγάλου ατού της ταινίας ήταν το μονοπλάνο, καθώς προσέθεσε ένταση στην ταινία και έκανε να αισθάνεσαι ως θεατής τον αυξημένο παλμό του να δουλεύεις μέσα σε μια κουζίνα. Όπως φαίνεται από τις πρώτες πληροφορίες, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στην σειρά, δεν θα γυριστεί με τον ίδιο τρόπο. Τα πρώτα δύο επεισόδια της σειράς θα αναλάβει να σκηνοθετήσει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Barantini, ο οποίος θα επανενωθεί με τον σεναριογράφο της ταινίας, James Cummings.

"Tρόμος στην κουζίνα": Η άποψη του MOVE IT για το Boiling Point.

Οι Ruspoli και Ruoff, εκτελεστικοί παραγωγοί, δήλωσαν σε κοινή τους δήλωση «μας εξέπληξε η παγκόσμια επιτυχία της ταινίας και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα επαναφέρουμε το Boiling Point ως τηλεοπτική σειρά. Η σειρά εμβαθύνει στην καρδιά της βιομηχανίας εστίασης, όπου σχεδόν τα πάντα μπορούν να συμβούν μεταξύ ορεκτικού και κυρίως». Οι Walters και Graham, επίσης παραγωγοί, προσέθεσαν «η απίστευτη αντίδραση στην ταινία, την ιστορία και συγκεκριμένα τους χαρακτήρες μαζί με την τεράστια επιθυμία να μάθουμε περισσότερα και να εμβαθύνουμε στους κόσμους τους, μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε μια σειρά με το BBC. Αν και εγκαταλείψαμε το μονοπλάνο, το κοινό μας θα μπορέσει και πάλι να ενθουσιαστεί με τα μεγάλα πλάνα και τις τεχνικές κάμερας που θα συμπληρώσουν τον καθαρό νατουραλισμό που ήταν η ουσία και η ψυχή της ταινίας». Ο σεναριογράφος της ταινίας και σειράς, James Cummings ανέφερε με την σειρά του τα εξής: «Όταν κάναμε την ταινία, είχαν μείνει τόσες πολλές ιδέες απέξω που πάντα ένιωθα ότι υπήρχε πιθανότητα να επιστρέψουμε σε αυτό τον κόσμο. Η ανταπόκριση στην ταινία μας ήταν απίστευτη και το άκουσμα του τρόπου με τον οποίο είχε απήχηση στους ανθρώπους του κλάδου της εστίασης δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εκπληκτικό. Τα εστιατόρια είναι μια διασταύρωση διαφορετικών ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο… είμαι τόσο περήφανος που χρησιμοποιώ την σειρά ως όχημα για να πω αυτές τις ιστορίες με ένα καστ χαρακτήρων που έχουμε ήδη ερωτευτεί. Το φαγητό θα πετάξει και τα δάκρυα θα πέφτουν».

Η σειρά θα αποτελείται από πέντε επεισόδια τα οποία θα γράψει ο Cummings με τον Barantini να σκηνοθετεί τα δύο πρώτα επεισόδια. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν από την νέα χρονιά. Φαίνεται πως έχουν πέραση οι σειρές για κουζίνες εστιατορίων, αν θυμηθούμε την πρόσφατη επιτυχία της σειράς του Fox, The Bear, για ένα νεαρό σεφ που επιστρέφει στην οικογενειακή επιχείρηση έπειτα από την αυτοκτονία του αδερφού του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos