ΣΕΙΡΕΣ

"Beverly Hills 90210": Νοσταλγία για hardcore φανς

Published: 14 Sep 2019, 20:39
Συντάκτης:

Σύνοψη: Οι Tori Spelling, Jennie Garth, Brian Austin Green, Gabrielle Carteris, Ian Ziering, Jason Priestley, και Shannen Doherty, υποδύονται φανταστικές βερσιόν των εαυτών τους, και συναντιούνται για την 30η επέτειο της σειράς Beverly Hills, 90210 στο Las Vegas. Όταν το event εξελιχθεί κωμικά εφιαλτικό, οι χαρακτήρες μας θα συνειδητοποίησουν πως αυτό που χρειάζονται για να συνέλθουν από την κρίση της μέσης ηλικίας είναι ένα reboot της σειράς που στιγμάτισε τα νεανικά τους χρόνια.

<a href="/en/nea/beverly-hills-epistrefei/60084">To Beverly Hills επιστρέφει...</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo Beverly Hills επιστρέφει...

Άποψη: Το BH 90210 αποτελείται από έξι επεισόδια, τα οποία συνέλαβαν οι Tori Spelling, Jennie Garth, Chris Alberghini, και Mike Chessler. Επίσημα δεν αποτελεί την συνέχεια της δημοφιλούς ομώνυμης σειράς των 90s, αλλά εσκεμμένα απευθύνεται σε hardcore φαν. Αυτό που η σειρά καταφέρνει όμως να επιτύχει είναι ιδιαίτερο, καθώς με τους πρωταγωνιστές να υποδύονται τους εαυτούς τους (με μια γερή δόση υπερβολής), τα όρια μεταξύ του πραγματικού και του μή πραγματικού θολώνουν και ο θεατής παρακολουθεί κάτι μεταξύ reality και σειράς.

Ουσιαστικά, οι χαρακτήρες στο BH90210 αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα reboot για το Beverly Hills, 90210 και τα έξι επεισόδια αφιερώνονται στο να αναπαραστήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την παραγωγή, τις δυσκολίες που κάθε χαρακτήρας πρέπει να διαχειριστεί στην προσωπική του ζωή, το δράμα που επέρχεται, αλλά και έναν τρελό stalker που εμφανίζεται για να τους ανατρέψει τα σχέδια!

Στη σειρά, η Garth βρίσκεται στη μέση του τρίτου της διαζυγίου της και μεγαλώνει την έφηβη κόρη της, η Spelling, παντρεμένη και με έξι παιδιά, δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα οικονομικά παρ’όλο που πρωταγωνιστούσε σε reality show (πράγμα που συνέβη και στην πραγματική της ζωή), ο Priestley αντιμετωπίζει μια οικογενειακή κρίση, ο Green είναι παντρεμένος με μια ποπ-σταρ ενώ έχει αναλάβει καθήκοντα stay-at-home πατέρα, ο Ziering προωθεί τα προϊόντα lifestyle του, η Carteris είναι πρόεδρος ενός σωματίου ηθοποιών (στην πραγματική ζωή έχει διατελέσει καθήκοντα προέδρου στην ένωση Screen Actors Guild), και η Doherty είναι πλέον φιλόζωος (όπως και στην πραγματικότητα) και...ζεν!

Υπάρχουν ορισμένα σημεία που ευχαριστήθηκαμε σε αυτή τη σεζόν, με τη χημεία ανάμεσα στην Tori Spelling και την Jennie Garth να ξεχωρίζει. Οι δυό τους απολαμβάνουν στην πραγματικότητα μια φιλία πολλών ετών, ενώ στην σειρά δεν διστάζουν να προσβάλουν με το γάντι η μια την άλλη αλλά και να σατυρίσουν τους εαυτούς τους. Εδώ είναι το δεύτερο ευχάριστο σημείο της σειράς, καθώς όλοι οι ηθοποιοί ειρωνεύονται τις περσόνες που υποδύθηκαν στα νιάτα τους, τους εαυτούς τους αλλά και την ίδια βιομηχανία του Χόλυγουντ, με αποτέλεσμα το BH90210 να πετυχαίνει (ελάχιστες φορές) μια μεταμοντέρνα μορφή σάτυρας.

Παρ’όλα αυτά, αυτό που λείπει από το BH90210 είναι μια άρτια κατεύθυνση, είτε στο σενάριο είτε στους χαρακτήρες. Πολλές λεπτομέρειες, αλλά και μεγάλα subplots, αντί να εντείνουν το σαπουνοπερα-τικό συναίσθημα, τελικά το περιορίζουν με την εύκολη επίλυσή τους. Εξίσου απογοητευτική ήταν και η διαχείριση του θανάτου του Luke Perry, στον οποίο έγινε ειδική μνεία στο πρώτο επεισόδιο. Δεν αμφιβάλουμε πως ο θάνατός του επηρέασε το κάστ, αλλά στη σειρά (στην οποία δεν θα συμμετείχε) ο Luke Perry αναφέρεται μόνο ως το υστερόγραφο του πρώτου επεισοδίου. Ενώ όλοι ήξεραν πως δεν μπορούσαν να αγνοήσουν τον θάνατό του, κανείς δεν γνώριζε πως να τον ενσωματώσει στο σενάριο μιας σειράς που οφείλει σημαντικό μέρος της επιτυχίας της σε αυτόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos