Αυτή είναι η Πρόεδρος στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας

Published: 24 Jun 2019, 16:24
Συντάκτης:

H σκηνοθέτης Λουκρέσια Μαρτέλ από την Αργεντινή θα αποτελέσει την Πρόεδρο της Κριτικής Επτροπής για το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας, όπως ανακοίμωσε η οργανωτική επιτροπή της φετινής 76ης διοργανωσης, σε μια αρκετά αναπάντεχη επιλογή.

<a href="/en/nea/venetia-2023-o-hrysos-leontas-sto-poor-things-toy-giorgoy-lanthimoy/68692">Βενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρπέρα της έπλεξε το εγκώμιο αποκαλώντας την «την πιο σπουδαία γυναίκα σκηνοθέτη της Λατινικής Αμερικής και μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως».

Η 52χρονη δημιουργός έχει σκηνοθετήσει μόλις 5 μεγάλου μήκους ταινίες σε 21 χρόνια καριέρας, με πιο πρόσφατη το προπέρσινο «Zama» και στις οποίες σύμφωνα με τον Μπαρμπέρα «είναι αφοσιωμένη στην εξερεύνηση των μυστηρίων της γυναικείας σεξουαλικότητας, αλλά και την δυναμική των κοινωνικών ομάδων και τάξεων».

«Νιώθω μεγάλη τιμή, ευθύνη και χαρά να αποτελέσω μέρος αυτής της σινεφιλικής γιορτής και της ανάγκης που νιώθει η ανθρωπότητας για να κατανοήσει τον εαυτό της», ήταν το σχόλιο της Μαρτέλ.

Το Φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί φέτος από τις 28 Αυγούστου, έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos