Αυτή είναι η καλύτερη γερμανική ταινία της χρονιάς

Published: 3 Oct 2021, 03:17
Συντάκτης:

Η αισθηματική κωμωδία επιστημονικής φαντασίας «I’m your man» έκλεψε την παράσταση στην απονομή των βραβείων για την γερμανική ακαδημία κινηματογράφου που έγινε στο Βερολίνο και αναδείχθηκε καλύτερη γερμανική ταινίας της χρονιάς κερδίζοντας την Χρυσή Λόλα.

<a href="/en/festival-verolino/apohoroyn-oi-dieythyntes-tis-berlinale/68659">Αποχωρούν οι Διευθυντές της Berlinale</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑποχωρούν οι Διευθυντές της Berlinale

Το φιλμ της Μαρία Σρέιντερ μιλά για την πιθανότητα να ερωτευτεί κάποιος ένα ρομπότ (που το υποδύεται ο Νταν Στίβενς) και έφυγε με 4 συνολικά βραβεία, επίσης για σκηνοθεσία, σενάριο, αλλά και την ερμηνεία της Μάρεν Έγκερτ. Η σκηνοθέτιδα ευχαρίστησε με video call, καθώς βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου γυρίζει τη νεά της ταινία "She said", με το εντυπωσιακό καστ των Κάρεϊ Μάλιγκαν, Ζόι Καζάν, Σαμάνθα Μόρτον, Πατρίτσια Κλάρκσον

Είδαμε το φιλμ στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου και μας άρεσε.

Τα υπόλοιπα υποψήφια φιλμ για καλύτερη γερμανική ταινία της χρονιάς, ήταν τα «The Royal Game», «Fabian: Going to the Dogs, «Curveball», «And Tomorrow the Entire World», «Je Suis Karl».

Ο Όλιβερ Μασούκι βραβεύτηλε για την ερμηνεία του ως Βέρνερ Φασμπίντερ στο «Enfant Terrible», ένα φιλμ που επίσης προβλήθηκε στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Το βραβείο του καλύτερου ντοκιμαντέρ δόθηκε στο «Mr. Bachmann and His Class» που θα δούμε προσεχώς στις ελληνικές αίθουσες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos