Αυτές είναι οι αγαπημένες ταινίες τρόμου του Ουές Άντερσον

Published: 21 Feb 2022, 16:04
Συντάκτης:

Ο Ουές Άντερσον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η συμμετρία, οι χρωματικές παλέτες και οι απίστευτες λεπτομέρειες των ταινιών του έχουν γίνει αντικείμενο ανάλυσης, ενώ κάθε νέα δημιουργία του αποτελεί κινηματογραφικό γεγονός. Όπως συμβαίνει με όλους τους σκηνοθέτες που φτιάχνουν ταινίες που είναι 100% δικές τους, είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς ποιες είναι οι επιρροές του.

<a href="/en/nea/o-oyes-anterson-kai-diaforoi-star-epimeloyntai-mia-psifiaki-kinimatografiki-leshi/69061">O Ουές Άντερσον και διάφοροι σταρ επιμελούνται μια ψηφιακή κινηματογραφική λέσχη</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Ουές Άντερσον και διάφοροι σταρ επιμελούνται μια ψηφιακή κινηματογραφική λέσχη

Πάντως, υπάρχει ένα κινηματογραφικό είδος που δύσκολα συνδέεται με την αισθητική του Άντερσον, κι αυτό είναι οι ταινίες τρόμου. Οι λέξεις «τρόμος» και «Άντερσον» σπάνια συναντιούνται στην ίδια πρόταση, εκτός αν μιλάμε για το απολαυστικό fake trailer που προβλήθηκε στο Saturday Night Live για μια υποτιθέμενη ταινία τρόμου του Αμερικανού σκηνοθέτη με τον –άκρως ταιριαστό– τίτλο "The Midnight Coterie of Sinister Intruders".

Μιλώντας στο Rotten Tomatoes, ο Άντερσον μοιράστηκε κάποιες από τις αγαπημένες του ταινίες και ανάμεσά τους υπάρχουν δύο που μπορούν να ενταχθούν στο είδος του τρόμου: «Το Μωρό της Ρόζμαρι» (1968) του Ρόμαν Πολάνσκι και «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι» (1971) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Για την εμβληματική ταινία του Πολάνσκι, ο Άντερσον δήλωσε τα παρακάτω:

«Είναι μια ταινία στην οποία επιστρέφω συχνά. Ήταν πάντα μια μεγάλη επιρροή για μένα, μια πηγή ιδεών. Κι ήταν πάντα μια από τις αγαπημένες μου ταινίες. Η Μία Φάροου δίνει μια καταπληκτική, τεράστια ερμηνεία, και έχω διαβάσει και το σενάριο το οποίο είναι εκπληκτικό».

Για το προφητικό και πολυσυζητημένο αριστούργημα του Κιούμπρικ, είπε:

«Μια από τις αγαπημένες μου ταινίες που μου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό είναι “Το Κουρδιστό Πορτοκάλι”. Είναι μια ταινία με πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό που δημιουργεί έναν κόσμο που δεν έχεις ξαναδεί με τέτοιο τρόπο σε ταινία, έχει ταυτόχρονα όμως και μια σπουδαία αίσθηση αυθορμητισμού, καθώς και μια φοβερή ενέργεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Shirley

Shirley

Θα το βρείτε: Netflix

Όπως μας ενημερώνει από την αρχή το “Shirley”, το 1968 ανάμεσα στα 435 μέλη...
13 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos